Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV teigia, kad nėra jokių tiesioginės karinės grėsmės Moldovai ar Rumunijai požymių

Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) šiuo metu neturi „jokių požymių“ apie tiesioginę Rusijos karinę grėsmę Moldovai ar Rumunijai, pareiškė JAV valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis po to, kai Ukraina pranešė, kad šį rytą į abiejų šalių oro erdvę įskrido dvi Rusijos sparnuotosios raketos, rašo „The Guardian“.
Rusijos raketa
Rusijos raketa / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes palaikome glaudžius ryšius ir bendraujame su savo partneriais iš Moldovos ir sąjungininkais iš Rumunijos“, – sakė V.Patelis.

Ukrainos vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas sakė, kad dvi iš jūros paleistos raketos įskrido į Moldovos ir Rumunijos oro erdvę netrukus po 10 val. ryto vietos laiku, kai visoje šalyje skambėjo oro pavojaus sirenos. Tada jos vėl įskrido į Ukrainą ir vakarinę Černivcių sritį, teigė jis.

Moldova dėl incidento iškvietė Rusijos ambasadorių ir patvirtino, kad bent viena raketa perskrido jos oro erdvę. Tai ne pirmas kartas, kai Rusija pasiuntė savo raketas į Moldovą.

Rumunija yra NATO šalis. Jos užsienio reikalų ministerija kategoriškai paneigė šį pranešimą. Ji teigė, kad Rusijos sparnuotosios raketos priartėjo per 35 km atstumą nuo šalies šiaurės rytų sienos, tačiau jos teritorijos nepažeidė. Pasak jos, du mokomojo skrydžio lėktuvai MiG-21 buvo nukreipti stebėti teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas