Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV trūksta supratimo apie ukrainiečių strategiją ginantis nuo Rusijos

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kone kasdien skelbia naujienas iš karo socialiniuose tinkluose. Kasdien pranešimus apie konflikto eigą skelbia ir Pentagonas. Apstu greitai plintančių vaizdo įrašų, liudijančių, kad ukrainiečiai jau turi daug vakarietiškų ginklų. Tačiau JAV žvalgybos tarnybos nepatenkintos – jos turi mažiau nei norėtų informacijos apie Ukrainos pajėgų veiksmus ir planus.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Davido Guttenfelderio/The New York Times nuotr.

Kaip rašo „The New York Times“, amerikiečių žvalgybininkai kur kas geriau supranta ne Ukrainos, o Rusijos kariuomenę ir jos operacijas – tiek sėkmingas, tiek ne. Taip leidiniui teigė tiek dabartiniai, tiek buvę prezidento Joe Bideno administracijos pareigūnai.

Vyriausybės dažnai neskelbia informacijos viešai – taip saugiau. Bet žinių apie padėtį Ukrainoje spragos apsunkina J.Bideno kabineto skaičiavimus, kokią ir kur karinę pagalbą siųsti į puolamą šalį.

Negana to, Ukrainos pareigūnai ir patys pripažįsta, kad amerikiečiams visko nesako – ką jau kalbėti apie slaptas detales apie operacinius planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento