Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV vadovaujamos koalicijos vadai planuos tolesnius veiksmus prieš IS džihadistus

Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių kariuomenių vadais antradienį surengs derybas dėl tolesnių veiksmų prieš džihadistus Sirijoje ir Irake, kai smūgiai iš oro nesugebėjo sustabdyti jų puolimo.
Kobanė po antskrydžių prieš džihadistus
Kobanė po antskrydžių prieš džihadistus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors beveik kasdien bombarduojami koalicijos karo lėktuvų, džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai (IS) užėmė beveik pusę Sirijos pasienio miesto Kobanės ir didžiąją dalį didžiausios Irako provincijos – Anbaro.

IS džihadistų laimėjimai bus pagrindinė tema per susitikimą Vašingtone, kuriame dalyvaus 22 JAV vadovaujamos koalicijos šalys.

IS džihadistų laimėjimai bus pagrindinė tema per susitikimą Vašingtone, kuriame dalyvaus 22 JAV vadovaujamos koalicijos šalys.

Aukšto rango kariškiai, įskaitant nacionalinių štabų vadus, taip pat susitiks su JAV prezidentu Baracku Obama Andrewso oro pajėgų bazėje netoli Vašingtono, nurodė Baltieji rūmai.

Generolai „aptars bendrą kampanijos prieš (IS) viziją, iššūkius ir kelią į priekį“, sakė JAV pulkininkas Edas Thomasas, JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininko atstovas.

Generolai „aptars bendrą kampanijos prieš (IS) viziją, iššūkius ir kelią į priekį“, sakė JAV pulkininkas Edas Thomasas, JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininko atstovas.

Tame susitikime dalyvaus Australijos, Bahreino, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Kanados, Danijos, Egipto, Prancūzijos, Vokietijos, Irako, Italijos, Jordanijos, Kuveito, Libano, Nyderlandų, Naujosios Zelandijos, Kataro, Saudo Arabijos, Ispanijos, Turkijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir JAV kariškiai.

Į darbotvarkę tikriausiai taip pat bus įtrauktas Turkijos prašymas nustatyti saugią zoną palei jos sieną su Siriją, kur Džihadistai šturmuoja kurdišką Kobanės miestą.

Ankara, tris dešimtmečius kovojus su kurdų separatistais, stengėsi užtikrinti saugumą prie savo sienos su pietine kaimyne, kai dėl suintensyvėjusių kautynių aplink Kobanę į Turkiją pasitraukė apie 200 tūkst. pabėgėlių.

Turkijos naikintuvai pirmadienio vakarą bombardavo taikinius šalies pietryčiuose, kur yra separatistinės Kurdistano darbininkų partijos stovyklos. Tai buvo pirmieji smūgiai šiam už įstatymų ribų paskelbtam judėjimui nuo paliaubų pradžios 2013 metais, pranešė vienas saugumo šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas