Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valstybės sekretorius A.Blinkenas kitą savaitę dalyvaus NATO susitikime

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas dalyvaus ateinančią savaitę Briuselyje vyksiančiame NATO susitikime, per kurį ketina pademonstruoti Amerikos paramą Aljansui, penktadienį pranešė Valstybės departamentas.
Anthony Blinkenas
Anthony Blinkenas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Susitikimai Briuselyje dar kartą patvirtina JAV įsipareigojimą mūsų sąjungininkams ir partneriams Europoje dėl mūsų bendros darbotvarkės“, – pareiškime nurodė departamento atstovas Nedas Price'as.

A.Blinkeno kelionė, vyksianti kovo 22–25 dienomis, dar kartą liudija apie Vašingtono užsienio politikos perkrovimą prezidento Joe Bideno iniciatyva, suteikiant didesnį vaidmenį diplomatijai ir atkuriant tradicinius aljansus po ketverių metų eksprezidento Donaldo Trumpo vykdytos izoliacinės politikos, pagal kurią JAV kitas valstybes laikė labiau varžovėmis negu sąjungininkėms.

A.Blinkenas dalyvaus NATO ministrų pasitarimui dėl Kinijos ir Rusijos grėsmių, taip pat dėl klimato kaitos, kibernetinio ir energetinio saugumo, kovos su terorizmu ir kitų „bendrų iššūkių“, pažymėjo N.Price'as.

Pasak Valstybės departamento atstovo, vyriausiasis Amerikos diplomatas taip pat susitiks su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen ir ES diplomatijos vadovu Josepu Borrelliu. Su jais A.Blinkenas aptars kovą su koronaviruso pandemija, pasaulio ekonomikos atsigavimą, klimato kaitą ir būdus sutvirtinti demokratiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas