Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV, Vokietija, JK, Prancūzija akcentuoja ryžtą toliau remti Ukrainą

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos lyderiai penktadienį išreiškė savo pasiryžimą toliau remti Ukrainą ir pasmerkė Rusijos tęsiamą agresijos karą.
Ulrich Stamm / Ulrich Stamm/Future Image/Cover
Ulrich Stamm / Ulrich Stamm/Future Image/Cover

Po susitikimo Berlyne keturi lyderiai bendrame pareiškime pakartojo, kad yra pasiryžę toliau remti Ukrainą, siekiančią teisingos ir ilgalaikės taikos.

J. Bidenas, kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas), prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir ministras pirmininkas Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) sakė aptarę savo planus suteikti Ukrainai papildomą saugumo, ekonominę ir humanitarinę pagalbą.

Lyderiai susitiko per paskutinę J. Bideno prezidentinę kelionę į Vokietiją, likus mažiau nei trims savaitėms iki JAV prezidento rinkimų.

Ukrainos laukia jau trečia karo žiema, ukrainiečiams patiriant nuostolių mūšio lauke šalies rytuose. Kyjivas ir jo sąjungininkai taip pat baiminasi, kad galimas Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sugrįžimas į Baltuosius rūmus tikriausiai reikštų mažesnę JAV karinę paramą Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito