Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 22

Jei NATO būtų užpulta šiąnakt: ekspertai įvertino, kiek karių yra parengti kovai

Prieš Rusijai pradedant plataus masto invaziją į Ukrainą, daugelis, įskaitant Kyjivą, abejojo, kad į Europą gali sugrįžti niokojantis i brutalus karas. Tačiau šis įvykis paskatino Europos sostines imtis drastiškų sprendimų ir ruoštis, jog jos gali būti kitos eilėje, skelbia amerikiečių žiniasklaidos grupė CNN.
NATO karinės pratybos Rumunijoje
NATO karinės pratybos Rumunijoje / „AFP“/„Scanpix“

Pažymėtina, kad kelios Europos šalys, didėjant grėsmei iš Maskvos, atnaujino arba išplėtė privalomąją karinę tarnybą – tai dalis politikos priemonių, kuriomis stiprinama gynyba ir kurios, tikėtina, bus dar labiau padidintos.

„Pradedame suvokti, kad gali tekti koreguoti savo mobilizacijos karui būdus, karinės įrangos gamybos, personalo verbavimo ir mokymo būdus“, – žurnalistams komentavo Užsienio politikos tyrimų instituto Eurazijos tyrimų vadovas Robertas Hamiltonas, 30 metų tarnavęs JAV kariuomenės karininku.

„Tragiška, kad štai mes esame 2024 m. ir sprendžiame klausimus, kaip mobilizuoti milijonus žmonių, kurie gali būti įmesti į karo mėsmalę, tačiau tai Rusija mus pastatė ten, kur mes esame“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas