Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 12

Jie kovoja už Ukrainą – savanoriai, trokštantys atkeršyti Rusijai

Snieguotame slėnyje nuaidėjo šaižūs snaiperio šūviai. Baltomis kamufliažinėmis uniformomis vilkintys kareiviai laikėsi pažemiui ir šaudė į priešais esančią kalvą, kad pridengtų keturis vyrus, evakuojančius sužeistąjį.
Savanoriai Ukrainoje
Savanoriai Ukrainoje / „The New York Times“/DAVID GUTTENFELDER nuotr.

Šis pratimas buvo neseniai vieną rytą prie Kyjivo vykusių naujokų mokymų dalis. Tačiau vienas elementas čia buvo neįprastas. Įsakymus davė Ukrainos armijos karininkas, tačiau naujokai buvo savanorių čečėnų bataliono, kuriame taip pat esama keleto Krymo totorių ir ukrainiečių, nariai.

Ukrainos kariuomenės vadai teigia, kad karių jiems netrūksta, tačiau vis dėlto jie mielai į savo gretas priėmė tūkstančius savanorių, tarp jų ir užsienio piliečių.

Daugelis tų užsieniečių, kaip ir čečėnai, yra pabėgėliai iš pačios Rusijos. Kiti atkeliavo iš aplinkinių šalių, tokių kaip Sakartvelas, turinčių ilgą priešinimosi Rusijai ir prezidento Vladimiro Putino vadovybei istoriją.

„Matėme, kas vyksta, – sakė žilabarzdis Čečėnijos bataliono vado pavaduotojas Muslimas Madijevas, užsidėjęs specialias ausines, kad apsaugotų ausis nuo šūvių triukšmo. – Ukrainai netrūksta vyrų, bet mes turime prisijungti ir dalyvauti šiame kare.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas