Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK į Ruandą išsiuntė pirmąjį prieglobsčio prašytoją

Jungtinė Karalystė išsiuntė pirmąjį prieglobsčio prašytoją į Ruandą, antradienį pranešė britų žiniasklaida, praėjus savaitei po to, kai buvo priimtas prieštaringai vertinamas įstatymas, leidžiantis deportuoti nelegalius migrantus į šią Rytų Afrikos šalį.
SAMEER AL-DOUMY / AFP
SAMEER AL-DOUMY / AFP

Ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) vyriausybė kovą su nelegalia migracija paskelbė prioritetu ir tikisi prieš vėliau šiais metais numatomus visuotinius rinkimus susigrąžinti pranašumą prieš pagrindinę opozicinę Leiboristų partiją.

Apie išsiuntimą paskelbta likus dviem dienoms iki vietos rinkimų Anglijoje ir Velse, kuriuose, kaip prognozuojama, valdantieji konservatoriai patirs skaudžių pralaimėjimų leiboristams.

Pagal prieštaringai vertinamą įstatymą, kuris sulaukė Jungtinių Tautų ir teisių grupių kritikos, JK gali išsiųsti dokumentų neturinčius migrantus į Ruandą, kur jiems būtų leista pasilikti, jei jų prieglobsčio prašymai būtų patenkinti.

Jiems nebūtų leista grįžti į JK.

R. Sunako vyriausybė planuoja pradėti išsiuntimus iš šalies iki liepos.

Tačiau pirmadienį JK palikęs vyras sutiko būti išsiųstas į Ruandos sostinę Kigalį po to, kai praėjusių metų pabaigoje jam buvo neleista suteikti prieglobstį, kaip teigė kelios žiniasklaidos priemonės, pagal atskirą ir savanorišką programą.

Anot laikraščio „The Sun“, Afrikos pilietis į Kigalį išvyko komerciniu skrydžiu.

Pasak vyriausybės šaltinių, kuriuos cituoja laikraštis „The Times“, už sutikimą išvykti iš JK jis turi gauti iki 3 tūkst. svarų sterlingų (3,5 tūkst. eurų).

Jungtinė Karalystė tikisi šiais metais į Ruandą deportuoti beveik 6 tūkst. migrantų, antradienį sakė sveikatos apsaugos sekretorė, vyriausybei paskelbus naujų detalių apie šią prieštaringai vertinamą schemą.

Prieš kelias dienas planas, kuriuo siekiama atgrasyti migrantus nuo plaukimo mažais laiveliais per Lamanšo sąsiaurį į JK, po kelis mėnesius trukusių ginčų parlamente tapo įstatymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas