Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK įvedė sankcijas trims Rusijos viešųjų ryšių agentūroms ir jų vadovybei

Jungtinės Karalystės vyriausybė pirmadienį paskelbė naujas sankcijas trims Rusijos viešųjų ryšių agentūroms ir jų vadovams, kaltindama juos bandymu pakenkti Ukrainai ir jos demokratijai bei destabilizuoti šią šalį.
WILLIAM WEST / AFP
WILLIAM WEST / AFP

Londonas teigė, kad sankcijomis nusitaikyta į Rusijos valstybės finansuojamą agentūrą SDA (angl. Social Design Agency), jos partnerę įmonę „Structura“ ir kitą įmonę „Ano Dialog“ bei tris kiekvienos iš jų vyresniuosius vadovus.

JK teigia, kad SDA ir „Structura“ bandė vykdyti kišimosi operacijas, nukreiptas į Ukrainą, o SDA taip pat bandė „kurstyti protestus pusėje tuzino Europos šalių“.

Skelbdamas apie naujausius apribojimus JK užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy (Deividas Lamis) apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad jis „griebiasi nerangių ir neveiksmingų pastangų bandydamas pakurstyti neramumus“, siekdamas destabilizuoti padėtį Ukrainoje.

„Šiandienos sankcijos siunčia aiškią žinią: mes netoleruosime jūsų melo ir kišimosi, ir mes jus persekiosime“, – sakoma jo pareiškime.

„Desperatiški Putino bandymai mus suskaldyti žlugs. Mes suvaržysime Kremlių ir palaikysime Ukrainą tiek, kiek reikės“, – priduriama jame.

Užsienio reikalų ministerija Londone pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos, Kanada, Prancūzija, Europos išorės veiksmų tarnyba (EIVT), Vokietija ir Australija taip pat ragins atkreipti dėmesį į slaptą SDA veiklą visame pasaulyje.

Ministerija pridūrė, kad šios trys įmonės ir jų vadovybė yra atsakingi už „didžiulį kenkėjišką interneto tinklą, dar vadinamą „Doppelganger“ („Antrininkais“), kuris užtvindo socialinius tinklus melagienomis, suklastotais dokumentais ir kita medžiaga.

JK vyriausybė teigė, kad tai buvo „dalis koordinuoto bandymo apgaulingomis informacinėmis operacijomis pakenkti demokratijai“ Ukrainoje ir už jos ribų.

Pasak ministerijos, SDA sukūrė mažiausiai 120 svetainių, kurios imituoja esamas naujienų ir vyriausybines svetaines ir į kurias bando apgaulingai nukreipti nieko neįtariančius socialinių tinklų naudotojus.

Naujausios JK sankcijos įvestos praėjus mažiau nei dviem savaitėms po to, kai Londonas paskelbė didžiausius iki šiol apribojimus Rusijos tanklaivių šešėliniam laivynui, naudojamam siekiant apeiti Vakarų embargą rusiškos naftos eksportui po invazijos į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai