Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK labai džiaugiasi dviejų savo piliečių paleidimu pagal mainų susitarimą su Rusija

Jungtinės Karalystės vyriausybė ketvirtadienį pareiškė, kad „labai palankiai vertina“ savo piliečių Paulo Whelano (Polo Vilano) ir Vladimiro Kara-Murzos paleidimą pagal mainų susitarimą  su Rusija.
JAV ir Rusijos žurnalistikos susidūrimas. / Sofia Sandurskaya / AP
JAV ir Rusijos žurnalistikos susidūrimas. / Sofia Sandurskaya / AP

„Ypač džiaugiuosi, kad Britanijos piliečiai Vladimiras Kara-Murza ir Paulas Whelanas netrukus susijungs su savo šeimomis“, – sakoma britų užsienio reikalų sekretoriaus Davido Lammy (Deivido Lamio) pareiškime. 

Apsikeitime dalyvavo kaliniai iš JAV, Vokietijos, Lenkijos, Slovėnijos, Norvegijos, Baltarusijos ir Rusijos, o mainai įvyko tarpininkaujant Turkijos žvalgybos tarnybai MIT, pranešė pati agentūra.

Apsikeitimo kaliniais ženklų atsirado ketvirtadienį, kai buvo pranešta, kad vienas lėktuvas, naudotas per ankstesnius mainus, nusileido Kaliningrade.

Viltys pastarosiomis dienomis taip pat stiprėjo, mat daugybė garsių kalinių Rusijoje, įskaitant P. Whelaną, dingo iš kalėjimų, kuriuose jie laikyti ilgą laiką. Tai paskatino spėliones, kad jie buvo iškelti prieš apsikeitimą.

Paprastai apsikeitimas gali įvykti tik po apkaltinamojo nuosprendžio Rusijoje, o kelių garsių politinių kalinių dingimas vienu metu yra labai retas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas