Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK Metodistų bažnyčia nubalsavo: nuo šiol leis tos pačios lyties santuokas

Jungtinės Karalystės (JK) Metodistų bažnyčia balsavime pritarė, kad tos pačios lyties poroms būtų leidžiama sudaryti santuoką, skelbia BBC. Šiuo sprendimu JK Metodistų bažnyčia tapo didžiausia religine konfesija šalyje, leidžiančia įtvirtinti tos pačios lyties santuokas.
Santuoka
Santuoka / 123RF.com nuotr.

Trečiadienį vykusioje Metodistų konferencijoje balsavimas dėl santuokos apibrėžimo pakeitimo priimtas didžiule persvara: 254 balsavo už, 46 – prieš.

Vis dėlto, jei metodistų dvasininkas nenorės įteisinti tokios santuokos, jis neprivalės to daryti. Tai užtikrina Sąžinės laisvės išlyga.

Tos pačios lyties asmenų santuokos neleidžiamos Anglikonų bažnyčioje ar Romos katalikų bažnyčioje.

Tačiau jos leistinos Škotijos vyskupų bažnyčioje, Jungtinėje reformatų bažnyčioje ir Kvakerių religinėje bendruomenėje.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Metodistų bažnyčia yra ketvirta pagal dydį Didžiosios Britanijos krikščionių konfesija, turinti apie 164 000 narių iš daugiau nei 4000 bažnyčių.

Tikimasi, kad pirmosios tos pačios lyties vestuvės metodistų koplyčiose įvyks jau rudenį.

Metodistų grupės „Dignity and Worth“ („Orumas ir vertė“) pirmininkas dvasininkas Samas McBratney BBC sakė, kad tai buvo „reikšmingas žingsnis kelyje į teisingumą“ po daugelio metų „skaudžių pokalbių“.

„Kai kurie iš mūsų dešimtmečius meldėsi, kad ši diena ateitų, ir vargu ar gali patikėti, kad ji čia. Mes esame labai dėkingi savo kolegoms metodistams, kurie žengė šį drąsų žingsnį pripažindami ir patvirtindami LGBTQ + santykių vertę“, – sakė S.McBratney.

„Norime nuraminti tuos, kurie nepalaiko šio žingsnio, – norime toliau dirbti ir garbinti su jumis Bažnyčioje, kurią mes visi mėgstame“, – tęsė jis.

Tačiau emocingose ​​diskusijose dalyvavusi metodistų konferencijos vicepirmininkė Carolyn Lawrence perspėjo, kad yra „reikšminga metodistų mažuma“, kurie po šio balsavimo „planuoja palikti bendruomenę ar atsisakyti narystės“.

„Šiandiena daug kam žymi ribą ir gali būti vertinama kaip reikšmingas nukrypimas nuo mūsų doktrinos“, – BBC sakė ji.

Balsavimu priimti pakeitimai reiškia, kad metodistų bažnyčioje dabar yra du lygiagretūs santuokos apibrėžimai – viena pozicija sako, kad „santuoka gali būti tik tarp vyro ir moters“, o kita – „santuoka gali būti tarp bet kurių dviejų žmonių“.

Tikimasi, kad dvejopas apibrėžimas įtikins konservatyvias bažnyčias nepalikti religinės bendruomenės ir apsaugos dvasininkus nuo diskriminacijos, jei šie atsisakys sutuokti tos pačios lyties poras.

Metodistų konferencijos prezidentė dvasininkė Sonia Hicks sakė: „Šiandienos diskusija ir platesnis mūsų pokalbis vyko maloniai ir abipusiai pagarbiai. Po šios istorinės mūsų Bažnyčiai dienos judame kartu ir turime nepamiršti ir toliau laikytis maldos bei palaikyti vienas kitą gerbiant mūsų skirtumus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento