Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30 /14:59

Šiaurės Anglijoje šokių pamoka virto košmaru: užpuolikas peiliu nužudė tris vaikus

Šiaurės Anglijoje per išpuolį panaudojant peilį, atnaujintais duomenimis, žuvo trys vaikai, o dar penki buvo sunkiai sužaloti, antradienį pranešė policija.
Sukrėsti Sautporto gyventojai
Sukrėsti Sautporto gyventojai / „Reuters“/„Scanpix“

Anksčiau skelbta apie dvi aukas: šešerių ir septynerių mergaites, bet vėliau nuo patirtų sužalojimų mirė devynerių mergaitė.

Penkių vaikų ir dviejų suaugusiųjų būklė tebėra kritinė.

Policija gavo pranešimą 11 val. 50 min. vietos (13 val. 50 min. Lietuvos) laiku ir buvo iškviesta į privačią teritoriją Sautporte, netoli Liverpulio, Šiaurės Vakarų Anglijoje.

„AFP“/„Scanpix“/Išpuolis Sautporte Anglijoje
„AFP“/„Scanpix“/Išpuolis Sautporte Anglijoje

Įtarus nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti buvo suimtas 17-metis vaikinas. Policijos viršininkė Serena Kennedy teigė, kad išpuolis nelaikomas susijusiu su terorizmu ir kad užpuoliko motyvai neaiškūs.

Ji pridūrė, kad visi sužeistieji buvo užpulti peiliu.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris šį incidentą pavadino „siaubingu ir labai sukrečiančiu“.

„Mūsų mintys ir užuojauta yra su aukomis, jų šeimomis, draugais ir platesne bendruomene. Beveik neįmanoma įsivaizduoti tokio sielvarto“, – sakė jis socialiniame tinkle „X“.

Sukrėsti pareigūnai ir gyventojai

Prieš pat vidurdienį vietos (14 val. Lietuvos) laiku policija buvo iškviesta į pastatą, kuriame vyko teminės Taylor Swift muzikos šokių pamokos mažiems vaikams, teigė S.Kennedy.

Į šokių pamoką, kurioje mokėsi 6-10 metų amžiaus vaikai, skubėjo ginkluoti greitosios pagalbos automobiliai, 13 greitosios pagalbos automobilių ir ugniagesiai.

Žurnalistas Tim Johnsonas iš leidinio „Eye on Southport“ sakė, kad išpuolis įvyko vaikų klube „Hope of Hart“, kuris įsikūręs buvusiame sandėlio pastate, esančiame galinėje gatvėje.

„Tai buvo siaubinga. Nieko panašaus nesu matęs, - jį cituoja BBC. - Buvo tiek daug policijos automobilių, tai buvo mėlynos šviesos masė. Mačiau verkiančius greitosios pagalbos vyrus ir moteris. Žmonės gatvėse verkė“.

Pasak naujienų agentūros AFP reporterio, buvusio įvykio vietoje, sukrėsti buvo ir kai kurie gyventojai, kuriems buvo leista išeiti iš policijos kordono.

JK per išpuolį peiliu žuvo du vaikai / DARREN STAPLES / AFP
JK per išpuolį peiliu žuvo du vaikai / DARREN STAPLES / AFP

S.Kennedy teigė, kad įtariamasis, atrodo, atėjo iš lauko ir pradėjo pulti vaikus, o kambaryje buvę suaugusieji bandė juos apsaugoti. Du iš jų šiuo metu yra kritinės būklės.

Atvykę ginkluoti pareigūnai sulaikė įtariamąjį ir atėmė peilį.

T.Swift antradienį sakė, kad buvo sukrėsta žinios apie šį incidentą.

„Vakarykščio užpuolimo Sautporte siaubas mane nuolat užplūsta, ir aš esu tiesiog visiškai sukrėsta“, – rašė T.Swift „Instagram“ žinutėje.

„Nė nežinau, kaip išreikšti užuojautą šioms šeimoms“, – pridūrė muzikantė.

Karalius Karolis III pranešime pareiškė užuojautą ir pavadino incidentą visiškai siaubingu.

Princas Williamas ir jo žmona Katherine socialiniame tinkle „X“ rašė, kad „kaip tėvai negalime nė įsivaizduoti, ką šiandien išgyvena Sautporte žuvusiųjų ir sužeistųjų šeimos, draugai ir artimieji“, ir pavadino tai bjauriu išpuoliu.

Šiaurės Vakarų Anglijos greitosios pagalbos tarnyba (NWAS) teigė, kad įvykio vietoje suteikė pagalbą 11 nukentėjusiųjų, kurie buvo sužeisti peiliu, o vėliau greitosios pagalbos automobiliu ir sraigtasparniu nugabenti į vaikų ligoninę „Alder Hey“ ir kitas rajono ligonines.

Vietos verslininkas Colinas Parry, vienas iš policiją iškvietusių žmonių, naujienų agentūrai „Press Association“ (PA) sakė manąs, kad peiliu buvo sužalotos kelios mergaitės.

Vietos parduotuvės savininkas Bare Varathanas nurodė PA, kad matė „nuo septynių iki dešimties vaikų“, kurie buvo „sužeisti, kraujavo“.

Policija pranešė, kad įtariamasis yra sulaikytas ir „šiuo metu vyksta tyrimas siekiant nustatyti šio tragiško įvykio motyvą“.

Rajonas, kuriame įvyko incidentas, yra ramiame gyvenamųjų namų rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?