Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK per parą nustatyta daugiau nei 23 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, 162 žmonės mirė

Didžiosios Britanijos medicinos tarnybos nustatė 23 254 COVID-19 užkrato atvejus per parą, skelbia britų leidinys „The Guardian“. Taip pat užfiksuotos 162 žmonių, užsikrėtusių COVID-19, mirtys.
Didžiosios Britanijos vėliava
Didžiosios Britanijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Ankstesnės paros rodikliai buvo 21 915 ir 326, atitinkamai. Visgi laikraštis atkreipia dėmesį į tai, kad sekmadienio duomenys dažnai būna mažesni dėl vėlavimų perduoti duomenis apie epidemiologinę situaciją.

Iš viso, pažymi „The Guardian“, JK nustatyta jau daugiau kaip 1 mln. COVID-19 užkrato atvejų – 1 034 914. Mirusiųjų dėl COVID-19 skaičius išaugo iki 46 717.

Išvakarėse Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas paskelbė apie nuo lapkričio 5 iki gruodžio 2 dienos įvedamą karantiną.

Šiuo laikotarpiu Anglijos gyventojams bus leista palikti savo namus tik esant reikalui – keliauti į darbą, mokslus ar apsipirkti maisto prekių parduotuvėse.

Taip pat bus leista išeiti pasivaikščioti.

Barai ir restoranai galės prekiauti išsinešimui skirtu maistu. Parduotuvės, išskyrus maisto prekių parduotuves, kirpyklos, grožio salonai ir poilsio įstaigos bus uždarytos, tačiau mokyklos, kolegijos ir universitetai dirbs toliau.

Premjeras pripažino, kad įvedamos priemonės pakenks mažam ir vidutiniam verslui, ir pažadėjo paramą.

Visgi JK kabineto aukšto rango ministras Michaelas Gove'as neneigė, kad saviizoliacijos režimas Anglijoje gali trukti ilgiau nei planuotas mėnuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas