Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK premjeras: svarstome galimybę įvesti sankcijas Izraelio ministrams

Jungtinės Karalystės premjeras Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) trečiadienį pareiškė, kad jo vyriausybė svarsto galimybę įvesti sankcijas Izraelio kraštutinių dešiniųjų ministrams Itamarui Ben Gvirui ir Bezaleliui Smotrichui (Bezaleliui Smotričui).
Keiras Starmeris / Tayfun Salci / ZUMAPRESS.com
Keiras Starmeris / Tayfun Salci / ZUMAPRESS.com

Parlamente paklaustas, ar britų vyriausybė taikys sankcijas šiems ministrams, K. Starmeris atsakė: „Mes tai svarstome, nes akivaizdu, kad yra pasibjaurėtinų komentarų, taip pat kitų tikrai susirūpinimą keliančių veiksmų Vakarų Krante.“

Nacionalinio saugumo ministras I. Ben Gviras ir finansų ministras B. Smotrichas aktyviai remia Izraelio naujakurių nausėdijų plėtrą Vakarų Krante, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis.

B. Smotrichas taip pat sukėlė tarptautinį pasipiktinimą siūlydamas pateisinti 2 mln. Gazos Ruožo gyventojų badą, kad būtų išlaisvinti „Hamas“ šioje palestiniečių teritorijoje laikomi Izraelio įkaitai.

Anksčiau šią savaitę britų buvęs užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) atskleidė, kad ankstesnė konservatorių vyriausybė rengė sankcijas šiems politikams.

K. Starmerio leiboristų vyriausybė antradienį paskelbė atskiras sankcijas septynioms Izraelio naujakurių gyvenvietėms ir organizacijoms.

Po praėjusių metų spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdyto išpuolio Izraelio pietuose okupuotoje Vakarų Kranto teritorijoje suintensyvėjo Izraelio naujakurių smurtas ir kariniai reidai.

Atkreipdamas dėmesį į prastą humanitarinę padėtį Gazos Ruože, K. Starmeris taip pat paragino Izraelį „imtis visų įmanomų priemonių, kad būtų išvengta civilių aukų ir kad į Gazos Ruožą būtų įleista daug daugiau pagalbos“.

Tuo metu užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy (Deividas Lamis) pranešė, kad JK, Prancūzija ir Alžyras sušaukė skubų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, JT pranešus, kad per pastarąsias dvi savaites į Gazos Ruožo šiaurę beveik nepateko maisto davinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito