Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry giria Mianmaro permainas

JAV diplomatijos vadovas Johnas Kerry sekmadienį gyrė Mianmaro pereigą prie civilinės, Aung San Suu Kyi vairuojamos vyriausybės ir vadino tai „nepaprastu pareiškimu“, prisidedančiu prie pasaulinės demokratijos reikalo.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Per pirmąjį aukšto lygio susitikimą su Aung San Suu Kyi ir jos administracija nuo jos atėjimo į valdžią kovo mėnesį J.Kerry šiai Nobelio premijos laureatei pasakė, kad jos šalies evoliucija demokratijos link po dešimtmečius trukusio kariškių valdymo yra vilties švyturys.

„Šiandien mano žinia labai, labai paprasta: mes tvirtai remiame demokratinę pereigą, kuri čia vyksta“, – sakė jis reporteriams bendroje spaudos konferencijoje su Aung San Suu Kyi sostinėje Neipide.

Per istorinius rinkimus lapkričio mėnesį į valdžią atėjo Aung San Suu Kyi ir jos partija, užbaigdamos pusę amžiaus trukusį kariškių valdymą.

J.Kerry šį procesą pavadino „nepaprastu pareiškimu žmonėms visame pasaulyje" ir pridūrė, kad naujoji vyriausybė „jau pasiekė nepaprastų dalykų“.

Vašingtonas praėjusią savaitę panaikino virtinę finansinių ir prekybinių embargo, bet paliko savo sankcijų pagrindą ir „juodąjį“ buvusiai chuntai artimų žmonių sąrašą.

„Žinau, jog daugiau kaip pusės amžiaus karinio valdymo palikimas dar ne visiškai ištrintas“, – sakė J.Kerry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas