Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry: Rusija meluoja, kad jos karių nėra Ukrainoje

Spaudos konferencijos metu žurnalistai paklausė JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry, ar „Rusija melavo sakydama, kad jos karių ir karinės technikos nėra Ukrainos Rytuose“. Kaip skelbia Tvn24.pl, į tai J.Kerry atsakė trumpai: „Taip“.
JAV sekretorius Johnas Kerry
JAV sekretorius Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Kerry patvirtino, kad „Rusija nori įžiebti ugnį Vakarų ir Rytų santykiuose“. Jo teigimu, tai atrodo „nesaugiai ir nereikalingai“.

„Rusija daugybę kartų melavo man ir kitiems asmenims tiesiai į akis dėl savo veiksmų Ukrainoje“, – Senate teigė J.Kerry, tačiau neatskleidė, ar pritaria, kad JAV tiektų ginklus Ukrainai.

Taip pat JAV valstybės sekretorius Senato komisijoje dėl biudžeto išlaidų tyrimų pareiškė, kad Rusija pasitelkė galingiausia nuo Šaltojo karo laikų propagandos mašiną, bandydama klaidinti ir meluoti dėl savo veiksmų Ukrainoje.

Aštriai apie Rusiją pasisakė ir Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, kuris yra įsitikinęs, kad Rusija nesustos ties Ukraina, todėl jeigu Vakarai nereaguos, kitas Rusijos prezidento tikslas bus destabilizuoti Moldovą ir Baltijos šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas