Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JT: Afganistane prie ministerijos įvykusio sprogimo aukų skaičius išaugo iki 10

Jungtinių Tautų misija penktadienį pranešė, kad šią savaitę prie Užsienio reikalų ministerijos Afganistano sostinėje susisprogdinus mirtininkui žuvo 10 asmenų.
Talibano kovotojas
Talibano kovotojas / „AFP“/„Scanpix“

Trečiadienį netoli ministerijos Kabulo centre susisprogdino mirtininkas, o atsakomybę už išpuolį prisiėmė džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) vietos padalinys.

JT misija Afganistane (UNAMA) pareiškime naujienų agentūrai AFP nurodė, kad, jos duomenimis, per išpuolį žuvo mažiausiai 10 žmonių, o dar 53 buvo sužeisti.

„Toliau tiriame šį incidentą“, – teigiama pranešime.

Afganistano Talibano valdžia, kuri dažnai stengiasi nesureikšminti išpuolių, keliančių grėsmę jo režimui, pranešė, kad per ataką žuvo penki žmonės.

Italijos nevyriausybinė organizacija „Emergency NGO“, valdanti ligoninę Kabule, nurodė, kad po išpuolio į jos įstaigą buvo atvežta daugiau kaip 40 sužeistųjų.

2021 metų rugpjūtį į valdžią sugrįžus Talibanui, baigėsi du dešimtmečius trukęs karas su JAV vadovaujamomis pajėgomis, ir smurtas gerokai aprimo, tačiau pastaruoju metu situacija dėl saugumo ėmė vis labiau blogėti.

Šimtai žmonių žuvo ar buvo sužeisti per atakas, už kurias atsakomybę prisiėmė IS, įskaitant išpuolius, nukreiptus prieš užsieniečius arba užsienio interesus šalyje.

Praėjusį mėnesį mažiausiai penki Kinijos piliečiai buvo sužeisti, kai ginkluoti užpuolikai įsiveržė į Kabule esantį viešbutį, kuris yra populiarus tarp Kinijos verslo atstovų.

Šį išpuolį, kaip ir gruodį įvykdytą pasikėsinimą į Pakistano ambasadą Kabule, kurį Islamabadas pasmerkė kaip „pasikėsinimą nužudyti“ ambasadorių, paskelbė surengusi IS.

Rugsėjį per dar vieną išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė IS, du Rusijos ambasados darbuotojai žuvo per mirtininko ataką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas