Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 21 /19:59

JT Generalinė Asamblėja atmetė JAV sprendimą dėl Jeruzalės

Niujorke posėdžiaujanti Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja ketvirtadienį atmetė Jungtinių Valstijų sprendimą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.
JT
Jeruzalėje prasidėjo JT Generalinės Asamblėjos posėdis / „Scanpix“ nuotr.

Už sprendimą atitinkamą prezidento Donaldo Trumpo paskelbtą sprendimą laikyti „negaliojančiu“ („null and void“) balsavo 128 Jungtinių Tautų narės įskaitant Lietuvą, prieš buvo devynios šalys, dar 35 valstybės susilaikė.

Vis dėlto šio ketvirtadienio balsavimas, nors ir laikytinas palestiniečių pergale, yra ne toks stiprus kaip tikėjosi rezoliucijos šalininkai, manę, kad ją palaikys mažiausiai 150 šalių. Beje, pažymėtina, kad 21 šalis balsavime nedalyvavo.

Vadinasi, galima sakyti, jog tai yra šioks toks JAV laimėjimas, kai D. Trumpas grasina atsisakyti finansinės paramos šalims, kurios priešinasi jo sprendimui.

Prieš balsavimą JAV ambasadorė Nikki Haley perspėjo apie atsakomuosius Vašingtono veiksmus, jeigu JT balsavimu atmes JAV sprendimą dėl Jeruzalės.

„Jungtinės Valstijos prisimins šia dieną, – pareiškė ji Generalinei Asamblėjai. – Nuo šio balsavimo priklausys kaip amerikiečiai žiūrės į Jungtines Tautas ir kaip mes žiūrėsime į šalis, kurios negerbia mūsų Jungtinėse Tautose“.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nikki Haley
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nikki Haley

Izraelio ambasadorius Jungtinėse Tautose, savo ruožtu, pareiškė, kad jo šalies niekas „neišvarys“ iš Jeruzalės.

„Jokia Generalinės Asamblėjos rezoliucija niekada neišvarys mūsų iš Jeruzalės“, – sakė ambasadorius Danny Danonas per skubiai sušaukta 193 valstybių atstovų sesiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas