Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: Izraelio nausėdijų plėtra palestiniečių teritorijose prilygsta karo nusikaltimui

Izraelio nausėdijų plėtra okupuotose palestiniečių teritorijose prilygsta karo nusikaltimui ir kelia pavojų, kad bus panaikinta „bet kokia praktinė galimybė“ sukurti gyvybingą Palestinos valstybę, penktadienį perspėjo Jungtinių Tautų teisių apsaugos vadovas.
MENAHEM KAHANA / AFP
MENAHEM KAHANA / AFP

Volkeris Turkas (Volkeris Tiurkas) JT Žmogaus teisių tarybai sakė, kad nausėdijų kūrimas ir tolesnė plėtra prilygsta Izraelio vykdomam savo civilių gyventojų perkėlimui į okupuotas teritorijas, o tai pagal tarptautinę teisę „prilygsta karo nusikaltimui“.

Visos Izraelio vyriausybės pastaraisiais metais plėtė nausėdijas Rytų Jeruzalėje ir Vakarų Krante, kur palestiniečiai siekia įkurti būsimą savo valstybę. Statybos paspartėjo valdant dabartinei Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) dešiniajai vyriausybei.

Nuo spalio 7-osios, kai po precedento neturinčio „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį Gazos Ruože prasidėjo karas, okupuotame Vakarų Krante padaugėjo smurto atvejų.

Sveikatos apsaugos ministerijos Ramaloje duomenimis, Izraelio pajėgos arba naujakuriai Vakarų Krante per tą laiką nužudė daugiau kaip 420 žmonių.

Izraelio duomenimis, palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš Izraelio karius ir civilius gyventojus žydų valstybėje ir Vakarų Krante.

Per 1967 metų Šešių dienų karą Izraelis užėmė Vakarų Krantą, Gazos Ruožą ir Rytų Jeruzalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas