Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:13 /17:45

JT: nuo pirmadienio apie 90 tūkst. žmonių Libane buvo priversti palikti savo namus

Jungtinės Tautos (JT) trečiadienį nurodė, kad per šią savaitę apie 90 tūkst. žmonių Libane buvo priversti palikti savo namus. 
FATHI AL-MASRI / AFP
FATHI AL-MASRI / AFP

Apie tai pranešama tuo metu, kai Izraelio aviacija atakuoja Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ taikinius Libane, o šis savo ruožtu apšaudo objektus žydų valstybėje 

Išplatintame pranešime teigiama, kad nuo pirmadienio JT Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) užregistravo „90 530 naujų perkeltųjų asmenų“. 

Iš jų „daugelis iš daugiau kaip 111 tūkst. žmonių, perkeltų nuo spalio (...) greičiausiai buvo perkelti antrą kartą“, – priduriama JT humanitarinių reikalų koordinavimo biuro pareiškime, kuriame kalbama apie Izraelio ir „Hezbollah“ tarpvalstybinių karo veiksmų pradžią.

Per Izraelio oro antskrydžius Libane pirmadienį žuvo mažiausiai 558 žmonės. Tai didžiausias aukų skaičius per vieną dieną nuo 1975–1990 metų Libano pilietinio karo laikų. 

Libano užsienio reikalų ministras Abdallah Bou Habibas (Abdala Bu Habibas) antradienį pareiškė, kad Izraeliui suaktyvinus karinę kampaniją prieš „Hezbollah“, perkeltųjų libaniečių skaičius išaugo iki beveik 500 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas