Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: prie Etiopijos Tigrėjaus artėja pirmoji per tris mėnesius humanitarinė vilkstinė

Karo nuniokotą Etiopijos šiaurinį Tigrėjaus regioną netrukus pasieks pirmoji per pastaruosius tris mėnesius tarptautinės pagalbos vilkstinė, penktadienį pranešė JT Pasaulio maisto programa (WFP).
Etiopijos vėliava
Etiopijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Tokia žinia nuskambėjo Etiopijos vyriausybei praėjusią savaitę paskelbus neterminuotas humanitarines paliaubas 17 mėnesių trunkančiame konflikte Etiopijos šiaurėje. Tigrėjaus sukilėliai savo ruožtu pareiškė sutinkantys „nutraukti karo veiksmus“, jeigu į jų regioną bus pristatyta pagalba.

„Tigrėjui skirtos WFP vadovaujamos vilkstinės grįžo į kelią ir pamažu daro pažangą!“ – per „Twitter“ pranešė agentūra.

Pasak jos, vilkstinė „ką tik atvyko į Ereptį [kaimyniniame Afaro regione] ir netrukus įvažiuos į Tigrėjų, gabendama daugiau kaip 500 tonų itin reikalingų WFP ir partnerių maisto bei maisto atsargų bendruomenėms, atsidūrusioms ties bado riba“.

Anot Tigrėjaus sukilėlių, 20 pagalbos sunkvežimių šiuo metu yra jų kontroliuojamoje teritorijoje Afaro regione ir yra pakeliui į Tigrėjaus regiono sostinę Mekelę.

„Tai vienas geras žingsnis teisinga linkme; tačiau svarbiausia yra ne tai, kiek sunkvežimių įleidžiama, o tai, ar yra sukurta sistema, užtikrinanti nevaržomą humanitarinės pagalbos prieinamumą vargstantiems!“ – „Twitter“ parašė Tigrėjaus liaudies išlaisvinimo fronto (TPLF) atstovas Getachew Reda.

Per programėlę „WhatsApp“ Nairobyje dirbantiems AFP žurnalistams atsiųstoje žinutėje jis nurodė, kad pagalbos vilkstinė tikriausiai pasieks Mekelę ne anksčiau kaip po „kelių valandų“, nes sunkvežimiams gali tekti papildyti degalų atsargas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas