Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: Sirijos pajėgos pastarosiomis dienomis nužudė mažiausiai 82 Alepo civilius

Sirijos provyriausybinės pajėgos pastarosiomis dienomis egzekucijos stiliumi nužudė mažiausiai 82 Alepo civilius, tarp jų – moteris ir vaikus, antradienį paskelbė Jungtinės Tautos, remdamosi patikimais pranešimais iš šios šalies.
Sirijos režimo pajėgos užėmė visą Alepo senamiestį
Alepas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JT žmogaus teisių biuras sakė gavęs pranešimų, kad „provyriausybinės pajėgos keturiuose rytinės Alepo dalies rajonuose nužudė mažiausiai 82 civilius, tarp jų – 11 moterų ir 13 vaikų“, žurnalistams Ženevoje sakė atstovas Rupertas Colville'is.

Jis nurodė, kad šie žiaurūs nusikaltimai buvo įvykdyti pastarosiomis dienomis, „labiausiai tikėtina“ – per pastarąsias dvi paras, ir kad jo biuras žino aukų vardus.

R.Colville'is pridūrė, kad dalis civilių „sugebėjo pabėgti“ nuo pirmadienį vykusių įnirtingų kautynių, bet kiti „kaip pranešama, buvo sučiupti ir iškart nužudyti, o kiti buvo suimti“.

Įvykių liudininkai taip pat sakė JT, kad dėl smarkaus bombardavimo artimieji negalėjo paimti sušaudytų žmonių kūnų iš gatvės, nurodė R.Colville'is.

Vyriausybės pajėgos baigia užimti visą Alepą, kurio didelę dalį nuo 2012 metų buvo užėmę sukilėliai, kovojantys su prezidento Basharo al Assado režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito