Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JT vadovas paragino sukurti vieningą, tvarią ir pasaulinę dirbtinio intelekto strategiją

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) ketvirtadienį, pasaulio lyderiams susitikus Jungtinėje Karalystėje, paragino parengti vieningą, tvarią ir pasaulinę strategiją, skirtą kovoti su spartaus dirbtinio intelekto (DI) vystymosi keliamais pavojais.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

Jis paragino ieškoti naujų sprendimų, kaip panaikinti atotrūkį tarp DI ir jo valdymo, ir pasiūlė jį grįsti JT Chartija ir Visuotine žmogaus teisių deklaracija.

Dviejų dienų konferencijoje Blečlio parke prie A. Guterreso prisijungė kiti politiniai lyderiai, įskaitant JK ministrą pirmininką Rishi Sunaką (Rišį Sunaką), JAV viceprezidentę Kamalą Harris (Kamalą Haris) ir Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

JT vadovas paragino teisės aktų leidėjus ir reguliavimo institucijas aplenkti, o ne tiesiog pasivyti besiformuojančių dirbtinio intelekto technologijų bangą.

Anot jo, jei tai nebus padaryta, „didėja rizika, kad šia technologija piktavališkai pasinaudos nusikaltėliai ar net teroristai“.

Tai pakenks saugumui ar informacijos vientisumui ir kils pavojus, kad žmonės gali prarasti jos kontrolę, todėl ji gali vystytis nenumatytomis kryptimis, pridūrė jis.

„Mums skubiai reikalingos sistemos šiai rizikai įveikti, kad tiek vystytojai, tiek visuomenė būtų saugūs ir galėtų pasitikėti DI“, – sakoma jo pareiškime.

A. Guterresas taip pat paragino sistemingai stengtis skleisti technologijas visame pasaulyje, kad nepadidėtų „milžiniška nelygybė, kuri jau ir taip kamuoja mūsų pasaulį“.

„Mums reikia vieningos, tvarios, pasaulinės strategijos, grindžiamos daugiašališkumu ir visų suinteresuotųjų šalių dalyvavimu, – sakė jis. – Jungtinės Tautos yra pasirengusios atlikti savo vaidmenį."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas