Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinė Karalystė dviejų žmonių apnuodijimo Eimsberyje nelaiko pasikėsinimu

Jungtinės Karalystės saugumo ir ekonominių nusikaltimų valstybės ministras Vidaus reikalų ministerijoje Benas Wallace'as mano, kad dviejų britų apnuodijimas Eimsberio miestelyje nėra tyčinis pasikėsinimas, ketvirtadienį pranešė televizija Sky News“.
Du žmonės Einsberyje apsinuodijo „Novičiok“
Du žmonės Einsberyje apsinuodijo „Novičiok“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Darbinė tyrimo linija yra, kad šie nukentėję žmonės nebuvo susiję su Skripaliais. Tai nebuvo pasikėsinimas. Tai, manau, buvo apsinuodijimas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, – sakė B.Wallace'as.

Tačiau jis pabrėžė, jog Britanija vis dar mano, kad Rusija yra susijusi su buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimu kovo mėnesį netoliese esančiame Solsberyje, ir paragino rusus paaiškinti, „kaip jie tai padarė“.

„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai
„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai

„Jie vis dar turi šansą viską ištaisyti. Jie gali mums pasakyti, kas buvo suplanuota ir kaip jie tai padarė“, – pridūrė jis.

Birželio 30 dieną 45 metų vyras ir 44 metų moteris buvo rasti netekę sąmonės viename ramiame, neseniai pastatytame rajone Eimsberio miestelyje, esančiame netoli garsiojo priešistorinio Stounhendžo monumento.

Charlie Rowley ir Dawn Sturgess į Solsberio ligoninę buvo atvežti kritinės būklės. Vėliau policija pranešė, kad pora apsinuodijo „Novičiok“.

Eimsberis yra maždaug už 12 km nuo Solsberio, kur šių metų kovą buvęs Rusijos karinės žvalgybos karininkas S.Skripalis ir jo dukra buvo rasti susmukę ant suolelio prie vieno prekybos centro. Jų apnuodijimas išprovokavo didelę santykių su Rusija diplomatinę krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas