Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

K.Budanovas įvertino Ukrainos kontrpuolimo eigą: svarbiausia, kad jis vis dar vyksta

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas, duodamas interviu bulgarų leidiniui „bTV“ papasakojo apie kontrpuolimo eigą ir paaiškino, dėl ko taip sunkiai ukrainiečiams sekasi veržtis į priekį.
Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas
Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas / „Reuters“/„Scanpix“

K.Budanovas pažymėjo, kad kontrpuolimas vyksta sunkiai, nes rusams pavyko įrengti stacionarius, visiškai aprūpintus gynybos postus.

„Svarbiausia, kad kontrpuolimas nesustoja, o tęsiasi. Mano nuomone, Bachmuto linija judama šiek tiek greičiau nei pietuose, bet tiksliau parodys laikas", – pažymėjo K.Budanovas.

Jis neatsakė, kiek teritorijos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms jau pavyko atkovoti nuo kontrpuolimo pradžios, tačiau patikino, kad Ukraina sugebės išlaikyti atkovotą teritoriją ir judės toliau.

K.Budanovas taip pat komentavo galimybę, kad Vakarai galėtų priversti Ukrainą nutraukti ugnį ir pradėti taikos derybas.

„Jei nori, jie gali imtis daugybės žingsnių, kurie gerokai apsunkintų mūsų padėtį, bet jie negalės priversti Ukrainos žmonių, Ukrainos visuomenės sutikti su tokia taika.

Gali būti sukurtos dirbtinės sąlygos, kurioms esant aukų skaičius mūsų šalyje gerokai padidės, kaip ir padaugės sunkumų.

Tai yra mažiau amunicijos, mažiau paramos ekonomikai. Tai grynai technokratiniai dalykai, tačiau net jie negali sustabdyti žmonių“, – kalbėjo Ukrainos karinės žvalgybos vadovas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Volodymyras Zelenskis atvyko į Litexpo
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Volodymyras Zelenskis atvyko į Litexpo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat užsiminė apie tai, kad Vakarai galėtų bandyti spausti Ukrainą įšaldyti konfliktą.

Praėjusią savaitę jis kalbėjo diplomatams, kad padėtis „taps dar sudėtingesnė, nes artimiausiais mėnesiais spaudimas išspręsti konfliktą derybų keliu tikriausiai dar labiau sustiprės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas