Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

K.Budanovas: Rusija karą užbaigti tikisi iki 2026 metų pradžios

Rusijos Federacija norėtų užbaigti prieš Ukrainą pradėtą karą iki 2025 m. pabaigos–2026 m. pradžios. Be to, Maskva tikisi jį užbaigti savo pergale.
Kyrylo Budanovas
Kyrylo Budanovas / „Scanpix“ nuotr.

Tai pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininkas Kyrylo Budanovas Kyjive vykusioje 20-ojoje metinėje konferencijoje YES (Jaltos Europos strategija). Pasak jo, 2025 m.–2026 m. pradžios etapas Kremliui yra raktinis.

„Jie nori visa tai užbaigti, nes, jų pačių skaičiavimais, Rusijos Federacija, jei neišeis iš šio karo kaip sąlyginė nugalėtoja, iškris iš galimybės matyti Rusiją kaip supervalstybę, ko jie ir siekia, tolimoje, sakykime, ateityje, kurią galima apskaičiuoti – tai 30 metų horizontas“, – aiškino jis.

Rusijoje manoma, kad 2025 m. vasarą jiems prasidės „visos problemos“. K.Budanovas pažymėjo, kad tada susikirs tiek finansiniai-ekonominiai, tiek socialiniai-politiniai veiksniai.

Dabar Rusijos Federacija kovoja su blogėjančia ekonomine padėtimi, nes supranta, kad nuosmukis jau pastebimas. Tačiau dabartinė situacija toli gražu dar nėra aukščiausias taškas.

„Jie prognozuoja, kad maždaug 2025 m. vasarą neigiamas poveikis ekonomikai jų šalyje bus labai pastebimas. Beje, su tuo susiję daugybė procesų, kuriuos jie dabar stengiasi paspartinti savo šalyje, kad iš šio laikotarpio išeitų kuo greičiau, kaip jie norėtų“, – tęsė Ukrainos žvalgybos vadovas.

Be to, pasak jo, Rusijoje vis aštrėja karių trūkumo kariuomenėje problema. Jau 2025 m. vasarą Maskva susidurs su dilema – skelbti naują mobilizaciją ar mažinti karinių veiksmų intensyvumą, o tai gali tapti lemtinga Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas