Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06:51 /10:22

K.Harris pavadino D.Trumpą „fašistu“, siekiančiu „nekontroliuojamos valdžios“

Demokratų kandidatė į prezidentus Kamala Harris respublikonų kandidatą į prezidentus Donaldą Trumpą pavadino „fašistu“, kuris siekia „nekontroliuojamos valdžios“ ir norėtų visiško kariuomenės atsidavimo jam.
Kamala Harris
Kamala Harris / „Scanpix“ nuotr.

K.Harris trečiadienį savo rezidencijoje Vašingtone pasakė netikėtą kalbą po pranešimų, kad buvęs D.Trumpo personalo vadovas Johnas Kelly prisiminė, kaip D.Trumpas skundėsi, kad neturi generolų, kurie prisiekia jam ištikimybę, kaip kad kariuomenės vadai tarnavo Adolfui Hitleriui nacistinėje Vokietijoje.

„Donaldas Trumpas tampa vis labiau nesubalansuotas ir nestabilus, o per antrąją kadenciją tokių žmonių kaip Johnas Kelly nebebus šalia, kad jie veiktų kaip „buferis“ prieš jo polinkius ir veiksmus. Tų, kurie kadaise bandė sustabdyti jo blogiausius impulsus, jau nebebus šalia, ir jie nebegalės jo sulaikyti“, – pareiškė K.Harris.

Pasak jos, J.Kelly perduotos pastabos rodo, kad D.Trumpas „nenori kariuomenės, kuri būtų lojali JAV Konstitucijai“: „Jis nori kariuomenės, kuri būtų lojali jam asmeniškai, kuri vykdytų jo įsakymus net tada, kai jis lieps jiems pažeisti įstatymus arba atsisakys prisiekti ištikimybę JAV Konstitucijai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento