Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Volkeris: J.Bidenas leis Ukrainai smogti į Rusijos gilumą, D.Trumpas eitų dar toliau

JAV prezidento Joe Bideno administracija gali sušvelninti apribojimus Ukrainos smūgiams Rusijos teritorijoje dar iki rinkimų arba po jų. Tokią nuomonę išsakė buvęs JAV specialusis atstovas Ukrainai Kurtas Volkeris.
ATACMS raketų sistema
ATACMS raketų sistema / „Shutterstock“

„Darau prielaidą, kad dar prieš rinkimus arba netrukus po jų J.Bideno administracija pradės naikinti šiuos apribojimus, galbūt be garsių pareiškimų, bet pradės. Visai įmanoma, kad sprendimai bus priimami konkrečiomis progomis, palaipsniui“, – sakė jis interviu „Deutsche Welle“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kurtas Volkeris
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kurtas Volkeris

Tuo pat metu K.Volkeris neatmeta, kad Donaldas Trumpas – jei laimės rinkimus – gali žengti dar toliau.

„Jeigu D.Trumpas laimės, neatmestina, kad jis žengs dar toliau. Jis pasakys ukrainiečiams: „Štai jums nauja lendlizo sutartis. Jūs galite skolintis tiek pinigų, kiek jums reikia, jei tik panaudosite juos amerikietiškiems ginklams pirkti. Kariaukite! Su viena sąlyga – kai V.Putinas bus pasirengęs baigti karą, jūs taip pat jį baigsite“. Tokiu būdu jis darys spaudimą Putinui. Jis sakys: „Mes duosime ukrainiečiams tiek ginklų, kiek jiems reikės, užtikrinsime, kad Ukraina įstotų į NATO. Nutraukite karą!“, – aiškino buvęs JAV specialusis pasiuntinys Ukrainoje.

Jo nuomone, bet kuri JAV administracija ateinančiais metais laikysis nuostatos, kad Ukraina turėtų suartėti su NATO.

„Būtų gerai, kad bet kuri nauja administracija laikytų tai neatsiejama karo užbaigimo plano dalimi. Kol kas nei demokratai, nei respublikonai, mano nuomone, nėra tam visiškai pasirengę. Tačiau jie pamažu artėja prie šios pozicijos. Manau, anksčiau ar vėliau jie prieis prie išvados, kad pirmiausia reikia užbaigti karą, o tada, siekiant įtvirtinti taiką, priimti Ukrainą į NATO. Tada bus sukurta tvari taika ir sąlygos veiksmingai atgrasyti Rusiją“, – teigė K.Volkeris.

Jau kelis mėnesius Ukraina bando gauti leidimą smūgiams giliai į Rusijos teritoriją, tačiau jo vis dar negauna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas