Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką bendro turi M.Jacksonas, masonai ir vienas didžiausių teroro aktų pasaulio istorijoje?

Popkaraliumi vadintas Michaelas Jacksonas mirė prieš daugiau nei dešimtmetį, tačiau gerbėjai vis dar jį atsimena, o sąmokslo teorijų kūrėjai gretina jo vardą su vis keistesnėmis melagienomis. Socialiniuose tinkluose pasirodė žinučių, kuriose tvirtinama, neva M.Jacksonas priklausė masonams, kurie „suplanavo“ 9/11 teroro aktus, o jis apie tai perspėjo savo koncertų turo plakatuose. Imamės narplioti painų sąmokslo teorijų kratinį.
Michaelas Jacksonas (2002 m.)
Michaelas Jacksonas (2002 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Jacksonas ne kartą pateko į sąmokslo teorijų kūrėjų akiratį. Įtarimų šiems kėlė ne tik tai, kad jis tik per plauką nežuvo per Rugsėjo 11-osios atakas, bet ir jo netikėta mirtis.

Socialiniuose tinkluose ir įvairių šalių pramoginėje žiniasklaidoje iki šiol galima aptikti paslaptingų pasakojimų, neva jį nužudė iliuminatai.

Pasaulis neteko M.Jacksono 2009-aisiais. Jo mirtis laikoma netyčiniu anestetiko perdozavimu – vyras dėl šių medžiagų poveikio patyrė širdies infarktą.

Kaltė dėl dainininko mirties priskiriama jo asmeniniam gydytojui Conradui Murray. Gydytojas buvo pripažintas kaltu ir pasodintas į kalėjimą ketveriems metams.

Visgi, dalis atlikėjo gerbėjų yra įsitikinę, jog dėl M.Jacksono mirties kaltas visai ne jis.

Teigiama, neva prieš mirtį jis jautė didelę paranoją ir savo dienoraštyje rašė, kad „sistema“ norėjo jį nužudyti ir pavogti jo muzikos katalogą.

Vida Press nuotr./Michaelas Jacksonas
Vida Press nuotr./Michaelas Jacksonas

Teroristų atakos ir popdainininkas

„TikTok“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose platinamame vaizdo įraše rusų kalba aiškinama, kad M.Jacksonas neva priklausė pasaulinei masonų arba iliuminatų slaptai draugijai, dėl to žinojo apie planuojamas Rugsėjo 11-tosios atakas ir bandė įspėti apie jas žmones, siųsdamas žinutes per savo albumo viršelio dizainą.

„Jis žinojo apie planą nugriauti bokštus dvynius ir užšifravo šią žinutę 1997 metais išleisto savo albumo „Kraujas šokių aikštelėje“ (angl. „Blood on the dance floor“ ) viršelio dizaine.

Žvelgiant į viršelį, iš karto krenta į akis masoniškos grindys, tarsi pakužda tai, kas kaltas dėl tragedijos.

Kraujo spalvos kostiumas tarsi užuomina į kruviną nelaimę. (..) Be to, jei dainininko figūrą įdėtume į numanomą laikrodžio ciferblatą, pamatytume, kad jis tarsi rodyklėmis rodo į skaičius 9 ir 11“, – tvirtinama melagienoje.

Tačiau visa tai – tik bandymas į vieną suplakti krūvą nesusijusių faktų iš dainininko gyvenimo.

Išvengė mirties

M.Jacksonas galėjo papildyti žuvusiųjų per Rugsėjo 11-tosios atakas skaičių – tą dieną jis turėjo susitikimą viename iš dangoraižio viršutinių aukštų, tačiau pramiegojo, nes naktį per ilgai užsikalbėjo su mama Katherine ir seserimi Rebbie, rašo Mirror.co.uk.

„Apie tai sužinojome, kai mama paskambino jam į viešbutį pasiteirauti, ar jam viskas gerai.

Ji, Rebbie ir keletas kitų iš jo kambario išvyko apie 3 val. nakties. „Mama, man viskas gerai tik tavo dėka“,– sakė jis savo biografijoje „You Are Not Alone: Michael: Through A Brother’s Eyes“.

„Scanpix“ nuotr./Randy Jacksonas, Tito Jacksonas, Michaelas Jacksonas ir Marlonas Jacksonas „Studio 54“ klube
„Scanpix“ nuotr./Randy Jacksonas, Tito Jacksonas, Michaelas Jacksonas ir Marlonas Jacksonas „Studio 54“ klube

Masonai, daina ir viršelio interpretacijos

Popkaraliumi tituluojamam M.Jacksonui priklauso 23 Guinnesso pasaulio rekordai, 40 „Billboard“ apdovanojimų, 13 „Grammy“ statulėlių ir net 26 „Amerikos muzikos apdovanojimų“ trofėjai.

Per visą savo gyvenimą jis parašė daugiau kaip 150 dainų, iš kurių daugiau kaip 20 sulaukė milijoninės sėkmės JAV radijuje ir televizijoje.

Tačiau pastaruoju metu sąmokslo teorijų kūrėjams kliūva „Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix“ albumo viršelis.

Tai remiksinis atlikėjo albumas, išleistas 1997 m. gegužės 20 d., ir antrasis albumas, išleistas M.Jacksono leidybos kompanijos „MJJ Productions“. Albumas sudarytas iš 8 ankstesnio albumo „HIStory“ remiksuotų dainų ir 5 naujų dainų.

Nuo 2009 m. visame pasaulyje parduota šeši milijonai šio albumo kopijų.

VIDEO: Michael Jackson - Blood On The Dance Floor

Kruvina tragedija ir griuvę pastatai

2001 m. rugsėjo 11 d. Niujorke (JAV) buvo įvykdyti išpuoliai, kurių metu du užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centro bokštus, trečias - į Pentagono pastatą.

Dar vienas lėktuvas nepasiekęs tikslo (Baltųjų rūmų) sudužo prie Somerseto (Pensilvanijos valstija).

Kruvinų atakų metų žuvo ar paskelbti dingusiais daugiau nei 3 tūkst. žmonių.

Be to, buvo negrįžtamai pažeisti Pasaulio prekybos centro pastatai, dar vadinti bokštais dvyniais, apie kuriuos ir užsimenama sąmokslo teorijoje.

„Scanpix“ nuotr./2001-ųjų rugsėjo 11-oji Niujorke
„Scanpix“ nuotr./2001-ųjų rugsėjo 11-oji Niujorke

Tą dieną oro bendrovės „American Airline“ 11-ojo reiso laineris „Boeing 767“, turėjęs iš Bostono skristi į Los Andželą, įsirėžė į Pasaulio prekybos centro Šiaurinį dangoraižį. Lėktuve buvo iš viso 92 žmonės, įskaitant penkis pagrobėjus.

Po smūgio pastato fasade liko didžiulė skylė, o iš dangoraižio viršutinių aukštų į padangę kilo tirštų dūmų šleifas.

Oro bendrovės „United Airlines“ 175-ojo reiso „Boeing 767“, irgi turėjęs skristi iš Bostono į Los Andželą, rėžėsi į PPC Pietinį dangoraižį, sukeldamas didžiulį sprogimą. Šiame lėktuve buvo 65 žmonės, įskaitant penkis pagrobėjus.

Šie dangoraižiai buvo svarbiausi Pasaulio prekybos centro komplekso objektai. Tai buvo aukščiausi pastatai Niujorke, o baigus juos statyti, trumpą laiką jie buvo aukščiausi pastatai pasaulyje.

„Scanpix“ nuotr./Rugsėjo 11-osios išpuolis Niujorke.
„Scanpix“ nuotr./Rugsėjo 11-osios išpuolis Niujorke.

Simboliai, kurių nebuvo

Ant albumo „Blood on the dance floor“ viršelio M.Jacksonas pavaizduotas apsuptas pilkšvai geltonų audros debesų ir vilkintis kraujo raudonumo kostiumą.

Melagienos vaizdo įraše tvirtinama, kad M.Jacksonas albumo viršelyje sąmoningai užėmė vėliau griuvusių pastatų vietą miesto panoramoje, taip neva siekdamas įspėti žmones apie artėjančią tragediją.

Tačiau atidžiau žvelgiant į dokumentinius kadrus, užfiksuotus dar dangoraižiams tebestovint, tampa aišku, kad centrinėje miesto architektūros ansamblio ašyje esantys pastatai buvo puikiai matomi bene iš kiekvienos Niujorko vietos.

Autoriaus nuotr./M.Jacksono albumo „Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix“ viršelis
Autoriaus nuotr./M.Jacksono albumo „Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix“ viršelis

Užsimanęs paveikslą primenančio albumo viršelio, atlikėjas pirmiausia kreipėsi į fotografą Billą Nationą, kuris anksčiau ne kartą fotografavo M.Jacksoną.

Paveikslas buvo nutapytas pagal dvi B.Nationo užfiksuotas atlikėjo fotografijas.

Pirmoji buvo iš 1988 m. trumpametražio filmo „Come Together“. Antroji – kadras iš 1997 m. pasaulinio turo „HIStory World Tour“ etapo, kai M.Jacksonas atliko savo garsųjį kūrinį „They Don't Care About Us“.

Tuomet užduotis sukurti galutinį viršelio dizainą buvo patikėta Willui Wilsonui, amerikiečių tapytojui iš Baltimorės, Merilando valstijos.

W.Wilsonas, garsėjantis tikroviškais meno kūriniais, nutapė M.Jacksoną klasikine poza, kurioje atlikėjas iškėlęs dešinę koją, sugniaužęs kumščius, o abi rankas puošia sidabrinės apyrankės.

Antrame plane tapytojas nusprendė pavaizduoti Niujorko peizažą, nes tuo metu ten gyveno.

Priešingai nei tvirtinama melagienoje, grindų danga po M.Jacksono kojomis nesimbolizavo masonų.

Tai – klasikines Amerikos džiazo sales primenančios grindys.

Tokį sprendimą įkvėpė ir grindų plytelės trumpametražiame filme „Ghosts“ (liet. „Vaiduokliai“), kurio scenarijų parašė M.Jacksonas ir Stephenas Kingas.

„Youtube“ stop kadras/Kadras iš M.Jacksono vaizdo klipo „Ghosts“
„Youtube“ stop kadras/Kadras iš M.Jacksono vaizdo klipo „Ghosts“

Fone esantys debesys toli gražu nereiškia po Rugsėjo 11-osios atakų į dangų pakilusius dulkių debesis.

Albumo viršelyje debesys subtiliai išryškina atlikėjo figūrą ir primena pasirodymų metu naudojamas dūmų užsklandas.

Dėl visko „kalti“ masonai

Internete ir socialiniuose tinkluose vis pasirodo kalbų apie vadinamąją „Naująją pasaulio tvarką“ ir iliuminatus (lot. k. illuminatus – apšviestieji) – slaptą draugiją ar pasaulio galingųjų tinklą, rezgantį didžiausią sąmokslą per visą žmonijos istoriją.

Pokalbių svetainėse nuolat kurstoma baimė, kad žmonijai plaunamos smegenys.

Neva pastatų architektūroje, filmuose, filmukuose, muzikiniuose vaizdo klipuose, žaidimuose pasikartojantys masonų simboliai – akivaizdžiausias įrodymas to, kad nežinomi „apšviestieji“ siekia užkariauti pasaulį, išvalyti jį nuo šiukšlių (arba gėrio) ir paversti gyvuosius savo vergais.

Žodis „masonai“ kilęs iš prancūzų kalbos ir reiškia „mūrininkai“; masonija yra bene seniausia pasaulyje pasaulietinė brolija.

M.Jacksono mirtis taip pat kai kurių laikoma iliuminatų rankų darbu.

Tvirtinama, neva atlikėjas buvo prievarta verčiamas bendradarbiauti su apšviestaisiais ir skelbti jų „nešvarią“ misiją.

Jam atsisakius, šie jam pridarė rimtų bėdų – pakišo nepilnamečių, liudijusių prieš atlikėją tvirkinimo byloje.

Vėliau nesutikusį bendradarbiauti M.Jacksoną iliuminatai esą nužudė.

Tačiau tai tėra sąmokslo teorijos.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Mantas Martišius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Mantas Martišius

Vilniaus universiteto dėstytojas, daktaras, informacinių karų specialistas dr. Mantas Martišius paaiškina: sąmokslo teorijose visi įvykiai aiškinami ne kaip sutapusios aplinkybės, o kaip gerai apgalvotas planas, sukurtas aukštesniųjų instancijų.

Sąmokslo teorijos iškelia tokios hierarchinės struktūros idėją, kurioje viską valdo tam tikros galingos jėgos, specialiosios tarnybos, masonai, tautinės mažumos, ateiviai ir pan.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas