Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: J.Bidenas ir V.Putinas pasikalbėjo – ar bus ramiau?

Pasaulio žiniasklaida šią savaitę, be jokios abejonės, skyrė daug dėmesio JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos lyderio Vladimiro Putino virtualiam pokalbiui. Jis truko tik dvi valandas, bet aptarti klausimai buvo labai svarbūs Europai, kuri nenori didelio karo – o būtent apie tokį konfliktą pastarosiomis savaitėmis nemažai svarstyta. Esą Rusija gali surengti invaziją į Ukrainą, kuri neva pernelyg aktyviai bendradarbiauja su NATO šalimis.
Tradicinėje užsienio spaudos apžvalgoje – apie J.Bideno ir V.Putino virtualų pokalbį
Tradicinėje užsienio spaudos apžvalgoje – apie J.Bideno ir V.Putino virtualų pokalbį / Donato Gvildžio iliustr.

Daug per susitikimą esą ištartų žodžių buvo pasakyti ir anksčiau. Iš Rusijos pusės – apie Maskvos „raudonąsias linijas“, iš JAV – apie precedento neturinčias sankcijas, kurioms Vakarai smogtų Kremliui, jei šis įsakytų pradėti invaziją į Ukrainą.

Vis dėlto pasaulio žiniasklaida pastebi, kad vien virtualaus J.Bideno ir V.Putino susitikimo faktas priartino situacijos deeskalacijos tikimybę – suprask, kalbėtis visada geriau nei nesikalbėti.

Kita vertus, tiek lenkų „Gazeta Wyborcza“, tiek vokiečių „Die Welt“ įspėjo, kad gerintis Rusijai neprotinga ir pavojinga, o „Financial Times“ citavo NATO rytinio sparno šalių pareigūnus, kuriems kelia nerimą J.Bideno idėja su Kremliumi diskutuoti apie Maskvos susirūpinimą dėl Aljanso.

15min tradicinėje penktadieninėje užsienio spaudos apžvalgoje pristato, ką šia tema rašo Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, JAV ir Rusijos žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas