Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: kas laimės lemiamą mūšį tarp E.Macrono ir M.Le Pen?

Sekmadienį dabartinio Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir jo oponentės, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų politikės Marine Le Pen laukia lemiama kova dėl šalies lyderio posto. Nors apklausos rodo, kad šiose lenktynėse pirmauja E.Macronas, lengvos pergalės jam nežadama. Tradicinėje penktadienio apžvalgoje 15min pateikia, ką šia tema rašo Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos ir Lenkijos žiniasklaida.
Užsienio spaudoje – apie lemiamą E.Macrono ir M.Le Pen mūšį
Užsienio spaudoje – apie lemiamą E.Macrono ir M.Le Pen mūšį / Igno Krakio iliustr.

Sekmadienio balsavimas Prancūzijoje parodys, kuriuo keliu artimiausius penkerius metus žengs ši valstybė. E.Macronas ir M.Le Pen laikomi visiškai skirtingais kandidatais.

Jei dabartinis šalies lyderis pasisako už glaudžių santykių su ES ir NATO išlaikymą, M.Le Pen ne kartą minėjo, kad bendradarbiavimą su šiomis organizacijomis reikėtų peržiūrėti.

Daug dėmesio sulaukė ir kraštutinių dešinių pažiūrų kandidatės santykiai su Maskva. Ji ne kartą sulaukė kaltinimų proteguojant Kremliaus interesus Europoje. Tiesa, nemažai kritikos pastaruoju metu sulaukė ir E.Macrono skambučiai Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, po to, kai ši šalis užpuolė Ukrainą.

Namuose Prancūzijos prezidentas sulaukia nemažai kritikos dėl to, kad esą dalies prancūzų perkamoji galia išlieka silpna, nors ekonominiai valstybės rodikliai atrodo neblogai. Nepatenkinti penkerių metų E,Macrono valdymu rinkėjai gali nuspręsti savo balsą skirti būtent M.Le Pen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas