Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 13

Ką rašo pasaulis: Kremlius permaišo karo Ukrainoje kortas

Trečiadienį Maskva paskelbė, kad 67-erių metų Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas perims Jungtinės pajėgų grupės vadovo pareigas Ukrainoje. Jis pakeis iki tol tris mėnesius šias pareigas užėmusį Sergejų Surovikiną, kuris taps pirmuoju pavaduotoju. 15min tradicinėje penktadienio apžvalgoje pateikia, kaip šį Kremliaus sprendimą vertina įtakingiausi JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Lenkijos leidiniai.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

„Financial Times“: nepadės išspręsti problemų

„Kai spalio mėn. Sergejus Surovikinas buvo paskirtas į aukščiausią postą, tikėtasi, kad jis, pasitelkdamas eskalaciją ir brutalią taktiką, kurią sukūrė vadovaudamas šalies pajėgoms Sirijoje, apvers silpnėjantį Rusijos puolimą.

Tačiau per tuos tris mėnesius Rusija prarado pietinio Chersono miesto – vienintelės regioninės Ukrainos sostinės, kurią jai pavyko užimti, – kontrolę ir susidūrė su sunkumais aprūpindama pagrindine įranga, apgyvendinimu ir moderniais ginklais 300 tūkst. vyrų, kuriuos pradėjo šaukti rugsėjo mėn.“, – rašo įtakingas britų leidinys „Financial Times“.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad V.Gerasimovo paskyrimas – tai karinių pajėgų Ukrainoje „vadovybės statuso pakėlimas“, susijęs su „užduočių, kurias reikia įvykdyti, masto išplėtimu“.

„Reuters“/„Scanpix“/Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas
„Reuters“/„Scanpix“/Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas

Pasak jos, šios užduotys apima „būtinybę organizuoti glaudesnį ginkluotųjų pajėgų šakų ir tarnybų bendradarbiavimą“ ir „visų rūšių aprūpinimo kokybės bei kariuomenės valdymo efektyvumo didinimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito