Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: pasaulyje kyla dar viena geležinė uždanga

Po Kinijos lyderio Xi Jinpingo apsilankymo Maskvoje ir susitikimo su Vladimiru Putinu, pasaulis ėmė spėlioti, ar tai nereiškia, kad pasaulis galutinai pasidalins į Rytus ir Vakarus, kur vienoje pusėje liks demokratinės valstybės, o kitoje – autoritarinės. 15min tradicinėje penktadienio spaudos apžvalgoje pateikia, ką šia tema rašo įtakingiausi JAV, britų, prancūzų ir vokiečių leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

„The Guardian“: Xi Jinpingas neįtikino Vakarų, bet jo auditorija – namuose

Kinijoje oficialiai teigiama, kad JAV į problemas reaguoja karinėmis priemonėmis, o Kinija naudoja dialogą, ir yra ženklų, kad šis naratyvas po truputį įsitvirtina, teigė „The Guardian“ apžvalgininkė Amy Hawkins.

Xi Jinpingas akivaizdžiai parodė, kad nori būti stiprus Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir pasaulinis taikdarys – tačiau, ko gero, jam nepavyks vienu šūviu nušauti du zuikius.

„Carnegie“ tarptautinės taikos fondo analitinio centro ekspertas Temuras Umarovas Maskvos ir Pekino sąjungą pavadino „strateginiu bromansu“.

Šių asmeninių santykių gilumas tik sustiprina Kinijos užsispyrimą, kad karas Ukrainoje negali nulemti režimo pasikeitimo Kremliuje, kuris, analitikų nuomone, yra įmanomas, jei karas baigsis Ukrainos sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas