Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 28

Ką rašo pasaulis: Rusija pradėjo karą prieš tarptautinę tvarką

Praeitą savaitę Rusijos vadovas Vladimiras Putinas paskelbė, jog pasitraukia iš metus trukusios Juodosios jūros grūdų iniciatyvos, leidusios Ukrainai karo metu toliau vykdyti prekybą grūdais iš savo šalies uostų. Toks Maskvos sprendimas įžiebė suirutę tarptautinėje bendruomenėje, nes tai sukels problemų ir grėsmių daugybėje sektorių. Tačiau, panašu, kad V.Putinas turi savo planą. Tradicinėje 15min pasaulio spaudos apžvalgoje skaitykite, ką apie tai rašo įtakingiausi amerikiečių, britų, vokiečių, lenkų ir prancūzų leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

Manoma, kad V.Putinas priėmė sprendimą pasitraukti iš Juodosios jūros grūdų iniciatyvos dėl kelių priežasčių: jis yra nusivylęs Vakarų sankcijomis, susirūpinęs dėl Ukrainos kontrpuolimo laimėjimų ir pyksta dėl drąsaus galimai ukrainiečių smūgio simboliniu ir logistiniu požiūriu svarbiam Krymo tiltui, jungiančiam žemyninę Rusijos dalį su pusiasaliu.

Be to, kad nutraukė Rusijos dalyvavimą grūdų sandoryje, kuris buvo sudarytas tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms ir Turkijai, V.Putinas pareiškė, kad gali pradėti pulti grūdų laivus, vis dar plaukiojančius tarptautiniuose Juodosios jūros vandenyse. Ekspertai spėja, kad jo tikslas – blokada ir Ukrainos ekonomikos paralyžiavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas