Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 29

Ką rašo pasaulis: sprendimai Vašingtone nulems karo Ukrainoje baigtį

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praeitą savaitę lankėsi Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jo antrasis vizitas už Atlanto buvo neatsitiktinis: prasidėjus įtemptai prezidento debatų kampanijai ir sparčiai artėjant JAV prezidento rinkimams, paramos Ukrainai klausimas po truputį tampa kandidatų įrankiu nuo karo pavargusiai ir taip aistringai pagalbos Ukrainai suteikimo nebepalaikančiai visuomenei. Tradicinėje 15min spaudos apžvalgoje pateikiame, ką apie tai rašo pasaulio žiniasklaida.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

„Deutsche Welle“: reformos arba mirtis

JAV perdavė Ukrainai prioritetinių reformų sąrašą, kurių greitas įgyvendinimas Kyjive priklauso nuo to, ar jis ir toliau sulauks paramos iš Vašingtono, atkreipė dėmesį vokiečių leidinys „Deutsche Welle“.

„Sąrašas buvo pateiktas kaip pagrindas konsultacijoms su Ukrainos vyriausybe ir pagrindiniais partneriais, kurios yra mūsų nuolatinės paramos Ukrainai ir jos pastangoms integruotis į Europą – tikslui, kurį Jungtinės Valstijos tvirtai remia“, – skelbė JAV ambasada Kyjive.

Teigiama, kad laiške, kurį gavo Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis ir prezidento kanceliarija, pateikiamas prioritetinių reformų, kurias Kyjivas turėtų įgyvendinti, sąrašas su aiškiai nurodytu grafiku ir prioritetais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas