Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: V.Zelenskio ir Vakarų pozicijos dėl pavojaus lygio nesutampa

Vakarų šalys, visų pirma JAV, toliau niūriai perspėja, kad Rusija gali greitai pulti Ukrainą. Tačiau šios šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis, nors ir sveikina sąjungininkų paramą, netgi piktokai įvertino vakariečių pasisakymus apie karinių veiksmų neišvengiamybę: „Čia ne Titanikas“. Retorika akivaizdžiai skirtinga – kodėl? Tradicinėje 15min penktadieninėje užsienio spaudos apžvalgoje – apie tai, ką šia tema rašo JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Lenkijos ir Prancūzijos žiniasklaida.
Užsienio spaudoje – apie V.Zelenskio nuostabą dėl panikos
Užsienio spaudoje – apie V.Zelenskio nuostabą dėl panikos / Igno Miškinio iliustr.

V.Zelenskis, nepaisydamas grėsmingai skambančių visų pirma JAV lyderių perspėjimų, esą Rusija gali „bet kurią akimirką“ pulti šalį, ragina žmones nekreipti daug dėmesio į pranešimus apie neva artėjančią katastrofą.

Ukrainos lyderio užimta pozicija lyg ir suprantama – juk deramasi, kalbamasi, be to, kilus panikai šalyje ekonomikai, kuri ir taip labai trapi, būtų suduoti skaudūs smūgiai.

Tačiau dalis politikų ir analitikų tvirtina, kad V.Zelenskis elgiasi taip, kaip pasaulio lyderiai elgėsi filme „Don't Look Up“ – renkasi ignoruoti grėsmę, o jai pakibus virš galvų jau nebegali spėti ką nors pakeisti. Dar kalbama ir apie „stručio galvos smėlyje“ strategiją.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./Volodymyras Zelenskis
AFP/ „Scanpix“ nuotr./Volodymyras Zelenskis

Didžiausi ir svarbiausi pasaulio leidiniai šią savaitę svarsto, kodėl taip skiriasi Ukrainos pareigūnų – ne tik V.Zelenskio – ir Vakarų šalių lyderių retorika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas