Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kabule per mirtininko išpuolį žuvo 3 civiliai

Kabulo pietiniame pakraštyje per mirtininko išpuolį prieš Afganistano specialiųjų pajėgų bazę trečiadienį žuvo mažiausiai trys civiliai, o dar 15 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Vyriausybė dėl išpuolio, įvykdyto kitą dieną po šalies gynybos ministro ir JAV pajėgų Afganistane vado apsilankymo šioje bazėje, kaltina Talibaną.

Mirtininkas sprogmenis susprogdino prie armijos komandosų bazės, joje dirbantiems civiliams laukiant, kol bus į ją įleisti, sakė vienas kariškis, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žiniasklaida.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tareqas Arianas sakė, kad išpuolis įvykdytas Čahar Asjabo rajone, ir dėl šio „nusikaltimo žmoniškumui“ apkaltino Talibaną.

VIDEO: Kabule per mirtininko išpuolį žuvo 3 civiliai, dar 15 sužeista

„Taikinys tikriausiai buvo pati bazė, bet sprogdintojas nepasiekė savo taikinio ir vietoje to nužudė nekaltų civilių“, – sakė T. Arianas.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet Kabule ir jo apylinkėse veikia ir Talibanas, ir „Islamo valstybė“ (IS), kurie ne kartą taikėsi į karinius bei civilinius taikinius.

Ataka įvykdyta kitą dieną po to, kai afganistaniečių gynybos ministras generolas Assadullah Khalidas ir JAV pajėgų Afganistane vadas generolas Scottas Milleris apsilankė minimoje bazėje, kur gyrė afganų komandosų pasiekimus ir atsidavimą šalies gynybai.

Talibanas toliau puldinėja saugumo postus, nors amerikiečiai ir NATO pagal vasario pabaigoje JAV taikos pasiuntinio Zalmay Khalilzado bei Talibano atstovų pasirašytą susitarimą tęsia pajėgų išvedimą, kuris turi būti visiškai užbaigtas kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai