Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kabule per Talibano reidą žuvo 3 „Islamo valstybės“ nariai

Afganistano sostinėje per Talibano pajėgų surengtą praėjusios nakties reidą žuvo trys ekstremistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) nariai, trečiadienį pranešė Talibano atstovas.
Talibano vyriausybės atstovas Zabihullah Mujahidas
Talibano vyriausybės atstovas Zabihullah Mujahidas / „AP“/„Scanpix“

IS regioninis padalinys – „Chorasano Islamo valstybė“ (IS-K) – yra pagrindinis Talibano varžovas nuo 2021 metų rugpjūčio, kai talibai sugrįžo valdžią. Ši kovotojų grupuotė intensyvina savo atakas, taikydamasi ir į Talibano patrulius, ir į Afganistano šiitų mažumos narius.

Kaip sakė Talibano vyriausybės atstovas Zabihullah Mujahidas, per antradienio operaciją taikytasi į IS slėptuvę Kabule, buvo nukauti trys gerai žinomi grupuotės nariai, planavę atakas per musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį. Ramadanas prasidės trečiadienį leidžiantis Saulei.

„IS nariai naudodamiesi šia slėptuve vykdė atakas Kabulo mieste ir planavo per būsimą Ramadano mėnesį taikytis į religines vietas bei civilius“, – sakė Z. Mujahidas.

Talibanas valdžią Afganistane užgrobė 2021-ųjų rugpjūčio viduryje, po 20 karo metų iš šalies pasitraukiant JAV ir NATO pajėgoms.

Tarptautinė bendrija Talibano vyriausybės nepripažįsta ir nepritaria griežtoms priemonėms, įvestoms jai atėjus į valdžią, įskaitant teisių ir laisvių suvaržymą, ypač kalbant apie moteris ir mažumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas