Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kadenciją baigiantis Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis sako esąs emociškai perkrautas

Kadenciją baigiantis Gruzijos prezidentas Michailas prezidentas sekmadienį, kai šalyje renkamas jo įpėdinis, pareiškė, jog jau nuo praeitų parlamento rinkimų ruošėsi pailsėti nuo politikos.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ruošiuosi laikotarpiui, kai galėsiu bent kurį laiką truputį pailsėti, atgauti jėgas. Aš nepavargau, tačiau esu emociškai perkrautas“, – M.Saakašvilis sakė žurnalistams savo namuose Tbilisio centre po to, kai atidavė savo balsą prezidento rinkimuose.

Pergalė šiuose rinkimuose prognozuojama griežto M.Saakašvilio oponento premjero Bidzinos Ivanišvilio koalicijos „Gruzijos svajonė“ kandidatui Georgijui Margvelašviliui, kuris turėtų įveikti buvusį parlamento pirmininką Davidą Bakradzę, palaikomą M.Saakašvilio Jungtinio nacionalinio judėjimo.

Prezidentas, kuris nebegalėjo kandidatuoti trečiai kadencijai, sakė, kad dar prieš metus pradėjo rengtis pailsėti nuo politikos, kad ir kaip būtų pasibaigę pernai vykę parlamento rinkimai.

„Jeigu parlamento rinkimai būtų baigęsi taip, kad būtų tęsiamas šalies vystymasis, ketinau visiškai pasitraukti iš politikos. Apie tai žino mano bendražygiai ir tarptautiniai partneriai. Tačiau dabar Gruzijoje – netikrumo laikotarpis, man daug svarbiau, kad apsispręstų pati šalis, o ne asmeniškai aš“, – teigė M.Saakašvilis.

Tačiau jis sakė padėtį vertinantis optimistiškai ir esantis įsitikinęs, kad Gruzija sėkmingai pergyvens šį sudėtingą laikotarpį.

„Dabar esame sudėtingame, prieštaravimų kupiname laikotarpyje. Todėl bus reikšmingi prezidento rinkimų rezultatai – ir svarbu, kad bendradarbiautų visos sveikos Gruzijos jėgos“, – pabrėžė M.Saakašvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas