Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip „Hamas“ apmovė Izraelio žvalgybą

Šeštadienį įvykdyta grupuotės „Hamas“ kovotojų ataka užklupo Izraelio nacionalinio saugumo tarnybas netikėtai – tai šokiruojantis faktas, turint omenyje įsiveržimo mastą, kuris apėmė išpuolius jūra, oru ir sausuma, ir įsiveržimą gilyn į Izraelio teritoriją, tvirtina naujienų agentūra „Bloomberg“.
„Hamas“ paskelbė video, kaip jos nariai gadina Izraelio pasienio apsaugą
„Hamas“ paskelbė video, kaip jos nariai gadina Izraelio pasienio apsaugą / Stopkadras

Teoriškai tai neturėtų būti įmanoma.

Izraelio žvalgybos tarnybos garsėja kaip vienos kompleksiškiausių pasaulyje. O Gazos Ruožas, žemės gabalėlis šalia Egipto, yra viena iš labiausiai stebimų vietų planetoje. Klausomasi telefono linijų. Palydovai stebi iš viršaus. Informatoriai nuolat stebi 2 mln. gyventojų.

Nors daugybė klausimų lieka neatsakyti, aišku tik tai, kad „Hamas“ pasirinko nesinaudoti technologijomis, vengdama, kad Izraelis galėtų pasiklausyti jos ryšių.

„Įtariu, kad „Hamas“ sugebėjo išlaikyti paslaptyje tokią didžiulę operaciją, į kurią buvo įtraukta daugybė instruktorių, daugybė operatyvinių mokymų ir atvežta daugybė šaudmenų, nes veikė labai senoviškai“, – sakė buvusi nacionalinės žvalgybos direktoriaus pavaduotoja Beth Sanner.

„Įtariu, kad jie niekada apie tai nekalbėjo elektroniniu būdu, – sakė B.Sanner. – Jie buvo suskirstyti į grupeles ir rengė atskirus susitikimus. Ir kiekvienai grupei buvo paskirta atlikti skirtingus darbus. Labai nedaug žmonių suprato, kaip kiekviena iš sudedamųjų dalių susijungia į bendrą planą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito