Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip iš D.Trumpo susitikimo su Baltijos šalių prezidentais pasišaipė garsi JAV laida „Saturday Night Live“?

Be galo populiarios JAV televizijos NBC laidos „Saturday Night Live“ (SNL), kurioje komiškomis scenomis šaipomasi iš Amerikos ir viso pasaulio politikų, kūrėjams nepraslydo pro akis Donaldo Trumpo susitikimas su Baltijos šalių prezidentais. Laidoje dėmesio skirta ir „čigonės“ Dalios Grybauskaitės šukuosenai.
„Saturday Night Live“ laidoje – D.Trumpo ir Baltijos šalių prezidentų susitikimo parodija
„Saturday Night Live“ laidoje – D.Trumpo ir Baltijos šalių prezidentų susitikimo parodija / YouTube nuotr.

SNL laidose dar nuo 2016-ųjų D.Trumpą vaidina aktorius Alecas Baldwinas, o Kate McKinnon, per JAV prezidento rinkimų kampaniją ir jau po jos dažniausiai įkūnydavusi demokratę Hillary Clinton, šįkart tapo Lietuvos prezidente D.Grybauskaite.

Estijos prezidente Kersti Kaljulaid tapo Heidi Gardner, o Latvijos prezidentu Raimondu Vėjuoniu – Alexas Moffatas. Aktoriai suvaidino bendrą keturių prezidentų spaudos konferenciją.

„Sveiki, labas, pasistenkime kuo greičiau, nes man reikia eskaluoti daug prekybos karų“, – skambant publikos juokui spaudos konferenciją pradėjo „D.Trumpas“ – A.Baldwinas.

VIDEO: Laidoje Saturday Night Live pasijuokė iš D.Trumpo susitikimo su Baltijos šalių prezidentais Baltuosiuose rūmuose

„Šiandien su mumis yra lyderiai iš Baltijos šalių – Estijos, Lietuvos ir, norėčiau sakyti, Stankonijos“, – pridūrė „JAV prezidentas“, kuriam akivaizdžiai buvo nuobodu ir kuris vėliau, jau kalbant „Baltijos šalių lyderiams“, kaip įmanydamas stengėsi neužmigti.

„D.Trumpas“ pagyrė „didžias“ Baltijos tautas ir pabrėžė, kad net stalo žaidime „Monopolis“ jam labiausiai patikdavo Baltijos alėja: „Išskyrus Rytų (Oriental) alėją, kurios taip vadinti nebegalima.“

„Dabar ją reikia vadinti Kinijos gatve. Liūdna, labai liūdna“, – tikrojo D.Trumpo kalbos manierą mėgdžiojo A.Baldwinas, o tada skėlė: „Prieš perduodamas žodį šitiems keistuoliams, norėčiau perskaityti pasiruoštą pranešimą, kad įrodyčiau, jog galiu skaityti.“

„Netyčia“ garsiai perskaitęs žodžius „Nesveikinti Putino“, A.Baldwinas iš tiesų ėmė skaityti: „Jungtines Valstijos ir Baltijos šalis sieja specialus ryšys.“

Tikrasis D.Trumpas po V.Putino pergalės Rusijos prezidento rinkimuose iš tiesų pasveikino jį, nors patarėjai prieš JAV lyderio skambutį į Maskvą didžiosiomis raidėmis įspėjo jį to nedaryti.

Jis užsikirto skaitydamas sveikinimą Baltijos šalims su 100-osiomis nepriklausomybės metinėmis ir baigęs skaityti iš lapo atsiduso: „Dieve, tai užknisa. <...> Ačiū Dievui, tai baigta.“

Nusviedęs lapą ant žemės, „D.Trumpas“ atsipalaidavo: „Laikas improvizacijoms. Pirmiausia, didžiausi sveikinimai Vladimirui Putinui. Jis labai skaidriai laimėjo rinkimus Rusijoje. Fantastiškas pasiekimas, nors niekas anksčiau nebuvo kietesnis Rusijos atžvilgiu, įskaitant Hitlerį.“

„Ką gi, iš manęs tiek, tegu greitai pakalba baltai, ir nešdinkimės čia. Čigone, jūs pirma“, – atsisukęs į „D.Grybauskaitę“ kreipėsi „D.Trumpas“.

„D.Grybauskaitė“ tikrajai Lietuvos prezidentei tipišku anglų kalbos akcentu ėmė dėkoti „JAV prezidentui“ ir kalbėti apie dvišalius santykius. Bet kamera lieka prie „D.Trumpo“, kuris mintyse keikiasi dėl to, kaip jam nuobodu.

Vėliau jis pradeda ir knarkti, o mintyse save paragina: „Kad ir ką darytum, neminėk jos plaukų.“ „D.Trumpui“ nepavyksta: „Labai ačiū už puikią kalbą, ir, beje, jūsų plaukai yra nuostabūs (insane).“

„Ką gi, manau, kad iš jūsų tiek, Zsa Zsa (tai aliuzija į legendinę Holivudo aktorę Zsa Zsa Gabor ir D.Grybauskaitės tariamą panašumą į ją), o kaip jūs du?“ – jau į Latvijos ir Estijos prezidentus vaidinančius aktorius kreipiasi A.Baldwinas.

R.Vėjuonį jis pavadina Boratu – laidos kūrėjams akivaizdžiai užkliuvo faktas, kad Latvijos prezidentas labai prastai kalba angliškai. Tuo tarpu „Estijos prezidentė“ viso skečo metu neištarė nė žodžio.

Kiek vėliau, „D.Trumpui“ vaizdingai kalbant apie neva labai baisų migrantų karavaną, per Meksiką judantį JAV link, „D.Grybauskaitė“ įsiterpė: „Prezidente, manau, kad jūs kalbate apie filmą „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“ („Mad Max: Fury Road“).

„Saturday Night Live“ yra viena ilgiausiai JAV televizijose rodomų laidų. Šis šou, kuriame šaipomasi iš daugelio įtakingiausių politikų ir garsenybių, transliuojamas jau nuo 1975 metų.

Pastaraisiais metais laida itin populiari būtent dėl tyčiojimosi iš dažnai išties keisto ir padriko D.Trumpo elgesio. Šią NBC laidą įsijungia apie 8 mln. Amerikos televizijos žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?