Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip iš filmo: rusas įmetė granatą į štabą su miegančiais karininkais ir perbėgo į Ukrainos pusę

Rusijos kariškis, norėdamas pereiti į Ukrainos pusę, įmetė granatą į štabą, kuriame miegojo „Storm Z“ dalinio karininkai, antradienį socialiniuose tinkluose paskelbė Ukrainos karinė žvalgyba.
Granata
Granata / „Shutterstock“

„Po sėkmingos projekto „Noriu gyventi“ ir Rusijos laisvės legiono operacijos pavadinimu „Nendrė“, Rusijos kariuomenės kariškis susprogdino „Storm Z“ dalinio karininkų štabą ir perėjo į Ukrainos pusę“, – teigiama pranešime.

Žvalgybos teigimu, žiemą rusų FPV drono pilotas šaukiniu „Silveris“ užmezgė ryšį su Rusijos laisvės legionu ir išreiškė norą bendradarbiauti su Ukraina. Jis paaiškino, kad tai padaryti jį paskatino sistemingi kariniai ir kitokie jo vadovybės nusikaltimai, įskaitant neteismines egzekucijas ir mušimą.

GUR/Rusų karys šaukiniu Silveris susprogdino štabą su miegančiais karininkais ir perbėgo į Ukrainos pusę
GUR/Rusų karys šaukiniu Silveris susprogdino štabą su miegančiais karininkais ir perbėgo į Ukrainos pusę

Bendraudama su rusų kariu Ukraina galėjo gauti vertingų žvalgybos duomenų apie rusų kariuomenės dalinių buvimo vietą, skaičių ir ketinimus tam tikroje fronto kryptyje.

Kaip pažymi žvalgyba, reikiamu momentu Silveris įmetė granatą į ventiliacijos angą rusų dalinio „Storm Z“ štabo rūsyje, kur miegojo jo vadas ir kiti rusų karininkai.

„Rūsyje buvo apie 15 žmonių. Tame kambaryje tiesiai virš lovos, kurioje miegojo vadas, buvo vamzdis. Jis ėjo į gatvę netoli įėjimo, ir mes nusprendėme į tą vamzdį įmesti vieną ar dvi granatas, kad jos sprogtų netoli jų“, – pasakojo Silveris.

Kai darbas buvo atliktas, rusas pabėgo iš anksto parengtu maršrutu ir perėjo į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją.

Ukrainos karinė žvalgyba pabrėžia, kad dabar rusas savanoris tapo Rusijos laisvės legiono rekrūtu kovai su Vladimiro Putino režimu.

15min primena, kad 2024 m. balandį rusas šaukiniu „Goga“ padegė mažojo raketinio laivo „Serpuchov“ patalpas Baltijsko mieste, Kaliningrado srityje. Jis buvo Baltijos laivyno kariškis, turintis leidimą dirbti su valstybės paslaptimis. 2023 m. gruodį jis užmezgė ryšius su Rusijos laisvės legionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas