Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 29

Kaip Turkijos lyderis bando laimėti rinkimus? Švaistosi pinigais

Likus vos keletui mėnesių iki svarbių rinkimų, galinčių pakeisti Turkijos vidaus ir užsienio politiką, vyriausybė leidžia milijardus eurų valstybės lėšų, kad palaikytų prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą ir jo valdančiąją partiją, tuo pačiu baugindama daugybe teisinių priemonių tuos, kurie siekia, kad jam nepavyktų laimėti.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „IMAGO“/„Scanpix“

Kai kurie ekonomistai tokį išlaidavimą, kuriuo, artėjant balsavimui R.T.Erdoganas bando sušvelninti hiperinfliacijos smūgį turkų šeimoms, vadina netvariu ir potencialiai žalingu.

Be to, neseniai atliktos apklausos rodo, kad mažiausiai du potencialūs opozicijos kandidatai visiškai galėtų įveikti R.T.Erdoganą, tačiau vienas iš jų susiduria su tokiais teisiniais iššūkiais, kurie gali sutrukdyti jam kandidatuoti ir suteikti R.T.Erdogano partijai suteikti kontrolę Stambule, didžiausiame Turkijos mieste, kuriame gyvena vienas iš penkių balsavimo teisę turinčių šalies gyventojų.

R.T.Erdoganas ir jo padėjėjai tvirtina, kad jie nustato tam tikrą politiką tik tam, kad tarnautų 84 milijonų gyventojų turinčiai šaliai, kurios piliečiai per pastaruosius du dešimtmečius apdovanojo jį ir jo partiją daugybe pergalių rinkimuose.

Jo kritikai atkerta, kad jis daug metų, būdamas aukščiausiu Turkijos politiku, telkė valdžią savo rankose, o dabar ją naudoja formuodamas rinkimų rezultatus rinkėjams dar net nepriėjus prie balsadėžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas