Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 06 08 /23:38

Kalifornijoje siautėjęs ginkluotas vyras, nušovęs keturis žmones, anksčiau buvo gydomas dėl psichikos sutrikimų

Šeštadienį ginkluotas vyras, siautėjęs Santa Monikoje, Kalifornijoje nušovė mažiausiai keturis žmones. Jis pats taip pat buvo nukautas policijos. CNN šaltinio teigimu, anksčiau jis buvo gydomas dėl psichikos sutrikimų.
Kalifornijoje siautėjo ginkluotas vyras.
Kalifornijoje siautėjo ginkluotas vyras. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šaltinis teisėsaugoje, kuris turi žinių apie dėl incidento vykdomą tyrimą, CNN šeštadienį teigė, kad su ginklu siautėjęs vyras turėjo psichikos sutrikimų. Prieš kelis metus jis buvo paguldytas į ligoninę po to, kai „esą ėmė kalbėti apie kažkieno žalojimą“.

Kol kas neaišku, kas pastūmėjo jį gydytis ar tai jis padarė savo sprendimu. Taip pat neaišku, kokiomis aplinkybėmis jis buvo paleistas iš ligoninės.

Teigiama, kad kol kas sąsajų su vietos ar tarptautiniu terorizmu pareigūnai nerado.

Įvardyta vienos aukos tapatybė

Atskleista, kad viena iš šeštadienio aukų - 68-erių Carlosas Navarro Franco, kuris gyveno viename iš Los Andželo vakarų rajonų netoli Santa Monikos. Jis vairavo automobilį, į kurį užpuolikas paleido šūvius studentų miestelyje.

Kitų trijų aukų tapatybė kol kas neatskleista.

Priminsime, kad užpuolikas savo ataką pradėjo Santa Monikos koledže, kuriame nušovė du žmones. Vėliau jis paleido šūvius į pravažiuojantį automobilį, o paskui užgrobė kitą mašiną ir privertė prie vairo sėdėjusią moterį važiuoti į studentų miestelį. Pastarajame jis sužeidė du žmones, vieną jų mirtinai. Prie bibliotekos vyras nušovė dar vieną žmogų. Čia jį patį pakirto policininko kulka.

Papildyta 23.38 val. Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo paviešinta nuotrauka (ją rasite čia), kurioje matyti, ką užpuoliko krepšyje rado pareigūnai. Jo krepšyje buvo rastas revolveis, aptikta apkabų, antkelių, šovinių, AR-15 viršutinė dalis. AR-15 yra kovinio automato M-16 civilinė versija.

Tuo metu naujienų agentūrai „Reuters“ policijos viršininkas teigė, kad prognozės dėl užpuoliko sužeistos moters niūrios. Taip pat naujienų agentūra skelbia, kad Kalifornijoje siautėjęs ginkluotas vyras anksčiau yra mokęsis Santa Monikos koledžą.

Policijos viršininko teigimu, užpuolikas šaudė tyčia, jis turėjo apie 1300 šovinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas