Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrado srities Dūmos deputatai pareikalavo nutraukti Rusijos prekybos karą su Lietuva

Kaliningrado srities Dūmos deputatas Konstantinas Dorošokas ketvirtadienio posėdyje pasipiktino Rusijos muitininkų elgesiu su Lietuvos verslininkais, kurių kroviniai stabdomi Lietuvos ir Rusijos pasienyje, rašo Rusijos naujienų tinklalapis klops.ru.
Sunkiasvoriai automobiliai
Sunkiasvoriai automobiliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Opozicinei partijai „Piliečių platforma“ atstovaujantis politikas posėdžio metu perskaitė savo partijos pareiškimą dėl padėties Rusijos ir Lietuvos pasienyje. Anot K.Dorošoko, verslininkai skundžiasi pasienyje įstringantys 3–5 paroms. 

Tokios prastovos kainuoja, tad gerokai išaugo krovinių gabenimo kaštai, todėl kils ir vežamų produktų kainos. „Nuostolius patiria ne tik verslininkai, gabenantys krovinius, bet ir vietos gamintojai, eksportuojantys savo produktus. Kadangi terminalai užimti tikrinant sunkvežimius, ilgiau tenka laukti eilėje ir norint išvažiuoti iš Kaliningrado srities“, – teigė „Piliečių platformos“ politikai.

„Piliečių platforma“ tvirtina esanti tikra, kad Kaliningrado srities muitininkai gavo specialius federalinių muitinės struktūrų nurodymus. Jiems taip pat nesuprantama Kaliningrado srities gubernatoriaus pozicija, nes jis jau seniai turėjo siekti problemos Lietuvos ir Rusijos pasienyje sprendimų.

„Lietuvos URM kreipėsi su pareiškimų, kiekviena bobutė parduotuvėje žino apie problemą. Eilinį kartą federalinė valdžia žaidžia savo politinius žaidimus, iškeisdama milijoną srities gyventojų į ekonominio ir politinio šantažo mūsų artimiausiems kaimynams instrumentus. Mes reikalaujame, kad gubernatorius įsikištų ir pareikalautų spręsti dėl eilių pasienyje, kreiptųsi į Rusijos Federacijos vyriausybę ir pareikalautų nutraukti prekybinį karą. Pabandykite akimirką įsivaizduoti, kas būtų, jei Lietuvos politikai nuspręstų pradėti dujotiekio ir elektros tinklų į Kaliningrado sritį planinį remontą. Jau net nekalbėsime apie nuodugnią keleivinių traukinių patikrą ir tranzitinių vizų keleiviams neišdavimą“, – sakė K.Dorošokas.

„Piliečių platforma“ taip pat kreipėsi į Kaliningrado srities Dūmos posėdyje dalyvavusį senatorių Nikolajų Vlasenko, kad pastarasis tarpininkautų sprendžiant šį klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai