Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaltę pripažinęs M.Flynnas sutinka bendradarbiauti, įtarimų šešėlis krinta ir ant J.Kushnerio

Buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas, penktadienį prisipažinęs, kad melavo Federaliniam tyrimo biurui (FTB) apie savo pokalbius su Rusijos ambasadoriumi, pareiškė, jog bendradarbiaus su pareigūnais, tiriančiais galimus Donaldo Trumpo prezidentinės kampanijos ryšius su Rusija, praneša „Reuters“.
D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas.
D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas. / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Flynnas tapo aukščiausio rango pareigūnu, sulaukusiu oficialių kaltinimų atliekant tyrimą dėl galimo D.Trumpo kampanijos susimokymo su Maskva.

M.Flynno, kuriam gresia iki penkerių metų kalėjimo, teismas taip pat iškėlė daugiau klausimų apie D.Trumpo žento Jaredo Kushnerio veiksmus. Kaip nurodo CNN šaltiniai, būtent J.Kushneris nurodė M.Flynnui „užmegzti kontaktą su Rusija“ ir pasikalbėti su Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku.

Tuo tarpu Baltieji rūmai šią informaciją neigia. Baltųjų rūmų atstovas CNN tikino, kad D.Trumpas buvo supažindintas su M.Flynno prisipažinimu ir kad jis nejaučia „jokio nerimo“.

Anot Baltųjų rūmų atstovo, nėra tikslu tvirtinti, kad J.Kushneris nurodė M.Flynnui susisiekti su Rusijos ambasadoriumi, mat apie tai diskusijos vyko „su visa grupe“, taigi sprendime buvo įtraukti keli pareigūnai.

Baltųjų rūmų atstovas taip pat patvirtino, kad B.Obama žinojo apie šias diskusijas. „Nė vienas vykęs pokalbis nebuvo netinkamas ir nepatvirtintas B.Obamos administracijos“, – sakė atstovas.

Penktadienį buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas buvo apkaltintas melavęs tyrėjams apie savo ryšius su Rusija.

Buvusiam patarėjui buvo iškelti kaltinimai dėl melavimo apie jo privačius pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku apie JAV sankcijas, įvestas Maskvai ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos, sakoma viename teismo dokumente.

Specialiojo prokuroro Roberto Muellerio biuro darbuotojai nurodė, kad M.Flynnas klaidingai sakė FTB, kad kalbėdamasis su S.Kisliaku sankcijų klausimo neaptarinėjo.

Baltieji rūmai: M.Flynno prisipažinimas neįklampins jokių kitų asmenų

Baltieji rūmai penktadienį mėgino suvaldyti padarinius, sukeltus po M.Flynno prisipažinimo.

Baltųjų rūmų advokatas Ty Cobbas tvirtino, kad M.Flynnas nebuvo artimai susijęs su prezidentu Donaldu Trumpu ir kad jo padarytas kaltės pripažinimas niekam kitam nesukels teisinių rūpesčių.

T.Cobbas pabrėžė, kad susikompromitavęs buvęs D.Trumpo patarėjas anksčiau dirbo prezidento Baracko Obamos administracijoje, o į valdžią atėjus respublikonui savo poste Baltuosiuose rūmuose išsilaikė tik 25 dienas.

Advokatas taip pat tikino, kad M.Flynno prisipažinimas, jog jis melavo apie savo pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku, išteisina Baltuosius rūmus.

„Šiandien Michaelas Flynnas, buvęs nacionalinio saugumo patarėjas, 25 dienas dirbęs D.Trumpo administracijoje ir buvęs B.Obamos administracijos pareigūnas, padarė kaltės pripažinimo pareiškimą pagal kaltinimą dėl vienintelio atvejo, kai jis davė FTB klaidingus parodymus“, – sakoma T.Cobbo pareiškime, pirmajame oficialiame Baltųjų rūmų atsake į M.Flynno prisipažinimą.

„Susiję melagingi pareiškimai atitinka melagingus pareiškimus Baltųjų rūmų pareigūnams, kurių rezultatas buvo jo atsistatydinimas šių metų vasarį. Kaltės pripažinimo pareiškimas arba šie kaltinimai neįpainioja nieko kito, tik patį poną Flynną“, – pridūrė teisininkas.

M.Flynnas – jau ketvirtas asmuo, apkaltintas R.Muelleriui vykdant tyrimą.

Vasarį jis buvo priverstas atsistatydinti iš patarėjo posto, kai Baltųjų rūmų pareigūnai pareiškė, jog M.Flynnas juos suklaidino, kai buvo paklaustas, ar kalbėjosi su S.Kisliaku apie sankcijas.

R.Muellerio komanda lapkritį paskelbė kaltinimus trims kitiems buvusiems D.Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnams: jos buvusiam pirmininkui Paului Manafortui ir jo verslo partneriui Rickui Gatesui, taip pat buvusiam užsienio politikos patarėjui George'ui Papadopoulos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas