Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos patrulinis laivas suteikė pagalbą 10 dienų prie sienos įstrigusiam Šiaurės Korėjos laivui

Pietų Korėjos patrulinis laivas sekmadienį humanitariniais sumetimais suteikė pagalbą Šiaurės Korėjos laivui, kuris 10 dienų buvo įstrigęs prie šalių jūrų sienos, pranešė Seulo kariuomenė.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Seulo Jungtinis štabų vadų komitetas (JCS) pranešė, kad jūrų patruliavimo lėktuvas sekmadienį vandenyse prie Pietų Korėjos rytinės pakrantės aptiko neatpažintą laivą ir išsiuntė patrulinį laivą.

JCS paskelbtame pareiškime teigiama, kad artėjant laivui kito laivo įgula paprašė pagalbos, o Pietų Korėjos jūreiviai patvirtino, kad tai buvo Šiaurės Korėjos laivas.

Pranešime priduriama, kad Pchenjano įgulos nariai teigė, jog yra įstrigę 10 dienų ir išreiškė norą grįžti namo.

Jie paprašė maisto ir geriamojo vandens, kurį, kaip teigiama pareiškime, Pietų Korėja suteikė humanitariniais sumetimais.

„Šiaurės Korėjai taip pat pranešama per Jungtinių Tautų vadovybę ir tarptautinį jūrų ryšių tinklą, kad ji galėtų išgelbėti nelaimės ištiktą Šiaurės Korėjos laivą“, – nurodė JCS.

Antradienį grupė šiaurės korėjiečių medine valtimi įplaukė į Pietų Korėjos vandenis. Manoma, kad tai buvo retas atvejis, kai šiaurės korėjiečiai rizikingai plaukė jūra, norėdami pabėgti į Pietus.

Keturi laive buvę šiaurės korėjiečiai pareiškė ketinantys likti Pietų Korėjoje, pranešė Seulo naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi neįvardytu vyriausybės šaltiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento