Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 06

Karo korespondentė Ch.Lamb: kodėl kariai mūšio lauke prievartauja moteris

Susitikus su rašytoja Christina Lamb, jos išvaizda niekuo neišdavė, kad ši moteris jau 35 metus rengia reportažus iš karščiausių pasaulio taškų. Saulėtą popietę ji vilkėjo ryškų gėlėtą sijoną ir vasariškus marškinius. Jos lėktuvas vos prieš kelias valandas buvo nusileidęs Vilniuje, kur rašytoja dalyvavo festivalyje „Open books“, o ji jau spėjo pereiti Literatų gatve ir įamžinti prancūzų rašytojai feministei Simone de Beauvoir skirtą atminimo lentą: „moterų istoriją kūrė vyrai“.
Rusijos karys
Rusijos karys / „AFP“/„Scanpix“

Prisėdus išgerti puodelį arbatos, Ch.Lamb atskleidė, kodėl šie žodžiai geriau nei kas kitas nusako problemą, su kuria susiduria nuo smurto kenčiančios moterys, ypač – karo zonose.

– Vieni jus vadina žurnaliste, kiti rašytoja. Tačiau, man atrodo, kad giliai viduje esate karo korespondentė. Iki šiol tai nėra labai populiari profesija tarp moterų. Kaip atidūrėte konfliktų zonose?

– Niekada neplanavau rašyti apie karą. Tai buvo atsitiktinumas. Viskas įvyko per vestuves. Kartą turėjau paimti interviu iš Pakistano opozicijos lyderės Benazir Bhutto, kuri, Pakistaną valdant kariuomenei, gyveno tremtyje Londone. Vėliau, jai grįžus į šalį, aš jau dirbau vietinėje televizijos stotyje Birmingame ir vieną dieną grįžusi iš darbo namo radau gražiausią aukso raidėmis užrašytą voką – kvietimą į jos vestuves Pakistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas