Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karo niokojamame Gazos Ruože pradėta skiepijimo nuo poliomielito kampanija – pareigūnas

Gazos Ruože šeštadienį prasidėjo skiepijimo nuo poliomielito kampanija po to, kai karo niokojamoje teritorijoje buvo užregistruotas pirmasis per ketvirtį amžiaus šios ligos atvejis, pranešė palestiniečių teritorijos sveikatos apsaugos pareigūnas.
Mohammed Salem / REUTERS
Mohammed Salem / REUTERS

Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnai palestiniečių kovotojų judėjimo „Hamas“ valdomoje teritorijoje kartu su Jungtinių Tautų pareigūnais ir nevyriausybinių organizacijų atstovais „šiandien pradeda skiepijimo nuo poliomielito kampaniją centriniame regione“, naujienų agentūrai AFP pareiškė sakė Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos pirminės sveikatos priežiūros direktorius Moussa Abedas (Musa Abedas).

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį pranešė, kad Izraelis sutiko Gazos Ruože bent tris dienas daryti „humanitarines pertraukas“, per kurias Jungtinių Tautų sveikatos priežiūros pareigūnai galėtų šioje teritorijoje skiepyti žmones nuo poliomielito.

„Susitarėme, kad kampanija prasidės rugsėjo 1 dieną centrinėje Gazos dalyje ir truks tris dienas, o skiepijimo metu bus humanitarinė pertrauka“, – sakė JT sveikatos agentūros atstovas Palestiniečių teritorijose Richardas Peeperkornas (Ričardas Piperkornas).

Ramaloje įsikūrusi palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija prieš dvi savaites pranešė, kad Jordanijoje atlikti testai patvirtino, jog nepaskiepytas 10 mėnesių kūdikis iš centrinės Gazos Ruožo dalies serga poliomielitu.

JT duomenimis, Gazos Ruože, kur jau daugiau kaip 10 mėnesių vyksta karas, šios ligos atvejų nebuvo fiksuota 25 metus, nors birželį 2 tipo poliomielito viruso buvo aptikta teritorijos nuotekų ėminiuose.

Poliomielito virusas, dažniausiai plintantis su nuotekomis ir užterštu vandeniu, yra labai užkrečiamas. Jis gali sukelti paralyžių ir net mirtį, o dažniausiai paveikia jaunesnius nei penkerių metų vaikus.

JT agentūros sakė, kad parengė detalius planus, kaip pasiekti vaikus visoje apsiaustoje palestiniečių teritorijoje, ir kad skiepijimą galėtų pradėti šį mėnesį, jei būtų sustabdyti karo veiksmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas