Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Karšta naktis Rusijos Rostovo srityje: liepsnoja tūkstančiai kubinių metrų naftos produktų

Rusijos Rostovo srities Azovo mieste, valdžios institucijų duomenimis, dėl bepiločio orlaivio atakos užsidegė cisternos su tūkstančiais kubinių metrų naftos produktų, susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale pranešė Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas.

Pasak pranešimų vietos „Telegram“ kanaluose, gyventojai prieš ataką girdėjo 5 sprogimus.

„Azove dėl bepiločio lėktuvo atakos užsidegė cisternos su naftos produktais. Preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra. Nepaprastųjų situacijų ministerijos padalinys organizavo atviro gaisro gesinimą“, – informavo V.Golubevas.

VIDEO: Karšta naktis Rusijos Rostovo srityje: po Ukrainos smūgių degė naftos saugyklos

Vėliau Rusijos Federacijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad ugnis apėmė 5 000 kubinių metrų, skelbia naujienų svetainė „Ukrainska pravda“.

„Į įvykio vietą išsiųstas gaisrininkų traukinys. Gesinime dalyvauja 73 specialistai ir 21 technikos vienetas. Nukentėjusiųjų nėra“, – rašoma pranešime.

Azovo mieste, esančiame už 16 km nuo Azovo jūros, gyvena 81 924 žmonės. Rostovo sritis pietryčiuose ribojasi su Ukraina.

2024 m. pavasarį padaugėjo pranešimų apie dronų atakas prieš regiono naftos infrastruktūrą. Birželio 14 d. dronų ataka Rusijos Rostovo srities Morozovsko mieste sukėlė gaisrą ir sutrikdė vietos elektros energijos tiekimą.

Tuo tarpu kanalas „Astra“ pažymėjo, kad be Rostovo srities, taip pat buvo užpulta naftos saugykla Krasnodaro krašte – skystų naftos produktų ir cheminių medžiagų krovinių perkrovimo terminalas, esantis Čuškos kaime. Ten kilo gaisras, kuris apgadino vamzdyną ir techninius įrenginius. Rusai teigia, kad išpuolis, kaip įtariama, buvo įvykdytas pasitelkus ukrainiečių raketas „Neptūnas“.

Kyjivo pareigūnai teigia, kad šie išpuoliai vykdomi siekiant pakenkti Rusijos karinėms operacijoms ir atkeršyti už Maskvos smūgius Ukrainos energetikos infrastruktūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius